Årets sämsta men även bästa halvlek

I dag så spelade VSK sin sista träningsmatch inför seriepremiären mot BP nästa helg, det blev till slut en komfortabel 5-0 seger men det kunde man inte tro efter att sett första halvlek. VSK hade återigen stora problem att hantera ett lag som satte hög press och gjorde att VSK hade svårt och spela bollen förbi sitt eget mittfält. När laget gick till halvtidsvila var det svårt och säga vilket av lagen som spelade i Superettan och Division 1. Trots gratis kaffe på läktaren var det inga muntra miner och många var vi som var bekymrade över den svaga insatsen. Hur oroliga skulle vi vara för årets säsong?

Det gick dock inte många minuter förrän Simon Johansson slog ett fint inlägg till Viktor Granath som lobbar in den på ett tillslag i mål. Kort därefter tar det yngre gardet huvudrollen och Miguel Sandberg väggspelar till Max Larsson som gör mål för andra matchen i rad. När matchen tillslut blåses av har Viktor Granath gjort ett äkta hattrick och Filip Tronêt gjort sitt första mål för i år.

Viktor Granath gör hattrick mot Karlstads IF

Efter att ha gjort kanske försäsongens sämsta första halvlek gjorde VSK också försäsongens bästa, det hade utan problem kunna stått 2-0 till Karlstad efter första och VSK kunde nog haft ett mål till i andra.

Även om Karlstad är ett tippat topplag så ska vi kanske inte dra allt för långtgående slutsatser av 5-0 segern. Jag pratade med några Karlstad juniorer och de sa att när Isaac Boye byttes ut i första så tappade Karlstad sin uppspelspunkt, vilket även Kalle Karlsson bekräftade efter matchen. Spelarna som Karlstad bytte in på slutet kommer spela med deras division 3 lag i år medans VSK bytte in spelare som hade en startplats i Superettan förra året. VSK vann rättvist men att det rann iväg har sina förklaringar.

Men det är en oerhörd lättnad att gå ifrån genrepet med en 5-0 seger, Ahmad Faqa som knappt hunnit träna med VSK gjorde en stabil insats i backlinjen och frågan är om inte han kommer kunna starta på lördag i David Engströms frånvaro? Viktor Granath fick äntligen visa upp sitt målskytte och befann sig på precis rätt ställen i straffområdet. Från VSKs akademi har Max Larsson blivit en av försäsongens stora utropstecken och utmanar på allvar om en plats i startelvan, kanske främst mot Filip Tronêt som gjorde sitt första mål för i år.

Boka in BP borta nästa helg så ses vi där!