ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Seger över Sirius och mer än en skridsko på andraplatsen

VSK besegrade Sirius hemma igår. På pappret blev det klara 6-3, men på isen var det en tät och tuff match där hemmalaget satte sina sista två mål alldeles i slutet. Det är svårt att förstå hur Sirius kan ha huserat i bottenskiktet under säsongen då laget har mycket potential med flera erfarna kvalitetsspelare.

Uppsalalaget bjöd också upp till offensiv bandy vilket är en bristvara idag. Alltför ofta är det motståndare som samlas runt sin målvakt och passar runt i sidled och bakåt. Jag tycker det är tråkigt och oroar mig för bandyns framtid. Den måste generellt bli mer offensiv för att inte drunkna i dagens hårda konkurrens.

Bandy ska vara fart och finess, med fina genomåkningar och snabbt kombinationsspel. När den visar upp sig från den sidan är det en unik sport väl värt att hylla. Det är bara alltför sällan vi får se det.

Så all heder till Sirius. 6-3 blev det som sagt till Grönvitt och även om det var en ganska jämn match mot en tuff motståndare så håller jag VSK:s seger som rättvis. Man var halvdana i första halvlek men höjde sig i den andra och skapade väldigt mycket chanser innan de sena målen kom.

Det var en skön seger som ger ett gyllene utgångsläge inför slutskedet av serien. Bollnäs förlorade nämligen Hälsingederbyt mot Broberg i fredags vilket gör att de, med en match mindre spelad, har 6 poäng upp till VSK på andraplatsen.

Imorgon gästar faktiskt inga mindre nämnda Hälsingelag ABB Arena i en match Grönvitt kan ta sig an mer avslappnade med tanke på poängövertaget. En seger där och andraplatsen är spikad. Jag hoppas vi ses då eftersom det handlar om VSK:s sista hemmamatch i den här upplagan av elitserien.

Facebook Comments Box