ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Simon Jansson

Om den tjeckiske fotbollsspelaren Pavel Nedved sas följande: Han dribblar som en 90 procentig Zidane, skjuter som en 90 procentig Roberto Carlos och springer som en 100 procentig galning

Jag överför orden till bandy och Simon Jansson. Tycker nämligen han dribblar som en 90 procentig Johan Esplund, har kraft som en 90 procentig Ted Andersson och åker skridskor som en 100 procentig galning. Blandningen av fart, kraft och teknik gör honom tämligen unik i bandysverige.

I sina bästa stunder har Köpingssonen gjort som han velat med motståndarna den här säsongen. Ibland ser det nästan ut som när den väldigt mycket äldre brorsan spelar med lillebror och hans kompisar på planen i kvarteret.

Om jag bara får ange ett skäl till att gå på liveidrott i Västerås så blir skälet Simon Jansson. Ni får fart, kraft och teknik i en ovanlig supermix.

I eftermiddagens match, mot Sirius, bjöd Jansson på ett litet hopkok ur sin aldrig sinande verktygslåda. Han hockeysköt 1-0 som den värsta Erik Karlsson, skar djupa sår i Sirius med flertalet kraftfulla genomåkningar och bjöd på en makalös dribblingsräd i matchminut 61 där Köpingssonen bara var millimetrar från att ge Bucht öppet mål. En prestation värd ett bättre öde.

Sirius David Thorén får symbolisera det hopplösa i att försöka stoppa Simon Jansson. I 20 meter klängde han på VSK:s stjärnans rygg tills domare Adam Jokinen pekade i riktning mot utvisningsbåset. Ridå.

Det har varit en fröjd att se hur nummer 6 kommit tillbaks från skada och därefter gått från klarhet till klarhet under säsongen. Nu belönas han med en plats i VM-truppen. Synnerligen välförtjänt.

Jag tror dessutom att vi bara sett början. Simon blir en nyckelman i landslaget och kommer tids nog placera sin stjärna centralt på den Grönvita stjärnhimlen. Bredvid namn som Fosshaug, Johansson och Carlsson.

Utöver att han dribblar som en 90 procentig Esplund, har kraft som en 90 procentig Andersson och åker skridskor som en 100 procentig galning så skänker han 200 procentig glädje till publiken.

Facebook Comments Box