ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 ANALYS: Bilder av en tränare

Det är alltid spännande när ens klubb får en ny tränare. Spekulationerna drar oundvikligen igång om vem han är, vad han står för och vilka meriter han har som tränare. Analyser görs och inte minst sker jämförelser med den utgående tränaren.

Nu är VSK Fotboll i den situationen och vi undrar alla vem Tor-Arne är och vad han står för som tränare och hur han lägger upp spelet på planen.

En pusselbit som kan läggas i tränarpusslet presenterades i veckan i lokaltidningen ttela i Trollhättan. TaF var tränare för FCT fram tills han dök upp i VSK.

Utgångspunkten för texten är en omröstning som sportredaktionen på tidningen gjort om de bästa spelarna i FCT säsongen 2017. Till årets mittfältare valdes Johan Lundgren. Här är utdrag från segerintervjun som tidningen gjorde med Johan.

Johan Lundgren, FC Trollhättan.
Juryns motivering:
”Det händer sällan att en spelare dominerar så fullkomligt på division 2-nivå som Johan Lundgren gjorde under den senaste säsongen. Trots att den vimlade av högkvalitativa profiler i FCT så var den meriterande mittfältaren lagets bultande hjärta, och helt nödvändig för att spelet skulle fungera överhuvudtaget. Nu nådde man inte riktigt hela vägen fram, men det var i varje fall knappast Johan Lundgrens fel.”

Fotbollsbloggen fick också en pratstund med Lundgren.

Hur känns det att utses till Årets mittfältare?
– Jo, men det är kul att få en sån utmärkelse, absolut.

Vad ger du din egen säsong för betyg?
– Fem av tio, skulle jag tro. Jag fick inte ut så mycket, det spel som Tor-Arne (Fredheim, förre FCT-tränaren) hade passade inte mig så bra. Jag är ju lirare liksom och det gillade inte han. Det finns mycket mer att ge.

Vilket är det bästa minnet från den gångna säsongen?
– Oj, svår fråga… Jag kommer inte på något på rak arm. Vi avslutade så jävla dåligt att det blir svårt att säga något där. Det hade varit annat om vi hade gått upp.

Och vilket var säsongens bottennapp?
– Det är ju såklart den sista matchen. Vi hade allt i egna händer och så sumpade vi det för att vi blev rädda och inte hade någon bra taktik alls. Vi tränade två dagar innan på att de skulle sätta låg press, när jag var helt hundra på att de skulle sätta hög press. Men det trodde inte Tor-Arne. Om vi hade tränat på vad vi skulle göra inför matchen istället för att fokusera på de andra så hade vi vunnit. Det är jag helt säker på.”

Vi på ANNO-redaktionen funderar så klart på vad spelaren säger. Man ska så klart inte dra för stora växlar på vad en person säger om sin fd tränare, men vi tar i alla fall fasta på resonemangen om att Johan är lagets lirare och att han inte upplever att han fick utrymme för sitt spel under TaFs ledning.

VSK Fotboll har ett antal lirare i startelvan, behöver vi nu bli oroliga för att de inte ska få utrymme för sin kreativitet?

Om två veckor går första träningsmatchen av stapeln, får vi då se ett VSK som i bästa östtysk modell ställer upp med fotbollsrobotar med fasta löpvägar och spelinterventionsscheman? Eller är allt överdrivet från en sur spelare i FCT som inte kom överens med sin tränare?

Har våra läsare några spontana kommentarer?

Källa: Fotbollsbloggen med Martin Ahlin

Facebook Comments Box