ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Silly: VSK Fotbolls tränarjakt i slutfasen

I förrgår rapporterade Fotbollskanalen att GAIS har Alexander Axén högst upp på sin önskelista som tränare för kommande säsonger. Sportrådsmedlemmen i GAIS, Jonas Östergaard, säger att man har 8-10 namn på sin lista över tränare och att Axén är den man önskar mest. Vidare säger Östergaard att Gais har som mål att ha löst en tränare för den kommande säsongen inom de närmsta veckorna och definitivt innan säsongen är färdigspelad.

Man skulle kunna tro att det lutar åt GAIS då för Axéns del.

Men i podden Disco & Noa från den 8 oktober som drivs av SportExpressens skribenter Daniel Kristoffersson och Noa Bachner svarar man på en lyssnarfråga om vart man tror Alexander Axén återfinns nästa år. Daniel Kristoffersson som besvarar frågan är tydlig med att ryktena tydligt säger Västerås och VSK, men att inget är 100% spikat än. Han säger sig också vara helt säker på att Axén träffat företrädare för VSK.

Det skulle alltså kunna bli VSK nästa säsong för Alexander Axén.

Från våra egna källor har vi som vi rapporterat tidigare hört att Sollentunas tränarduo träffat företrädare för VSK minst två gånger för att diskutera ett eventuellt tränaruppdrag. Det är alltså duon Christer Mattiasson och Rebaz Haz vi pratar om här.

De här två alternativen verkar vara huvudspåren klubben jobbar efter och precis som GAIS vill man ordna med ny tränare så fort som möjligt. Ett krav från Axén lär förstås vara att VSK återfinns i Superettan nästa år. En eventuell kontraktsskrivning med honom lär få vänta tills den detaljen är ordnad.

Det vi hört ryktas från klubben är att man för en vecka sedan var i ”slutförhandlingar” rörande kommande tränare, sen dess har vi inte hört något mer.

Skulle vi på redaktionen satsa en krona på vem som axlar tränarmanteln i VSK Fotboll nästa säsong går bettet till Herr Axén, förutsatt då att klubben spelar i Superettan.

Facebook Comments Box