ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Seger mot Forward men viss oro för offensiven

Mitt i VM-hetsen, mellan Frankrike-Peru och Argentina-Kroatien drabbade VSK samman med BK Forward. Till råga på allt, trots midsommartid, i ett regnigt och höstlikt Västerås. Långtifrån upplagt för någon folkfest, säsongens lägsta publiksiffra kom liksom som ett brev på posten.

Själv matchen får en mardrömsstart med VSK-ögon sett då den annars så säkre Calle Svensson slår bollen rätt i famnen på framstormande Forwards-spelare. Ett fatalt misstag. Babianga Deocracias Tanda är påpasslig lyckas trycka in 0-1. Bara fyra minuter har gått.

Incidenten påverkar inledningsvis VSK i allmänhet och Calle i synnerhet. Mittbacken är tagen av sitt misstag och darrar vid uppspelen. Tids nog tar dock hemmalaget över och dominerar spelmässigt. Det är ett flertal inlägg värda ett bättre öde och något skott utifrån likaså.

I matchminut 39 kommer dock en lika förlösande som rättvis kvittering. Långboll från Calle Svensson, inspel snett inåt bakåt från Span till Simon Johansson som lyfter bollen mot Karwans panna, 1-1. Rättvist.

Andra halvlek fortsätter på den inslagna vägen. VSK har boll och slår en del bra inlägg. Tyvärr saknas den rätta skärpan i boxen. Det krävs faktiskt en misslyckad rensning från Kalabane som hamnar hos Brian Span som lätt touchar in 2-1 med pannan. Rättvist.

Minuterna efteråt bryter Douglas Carlberg fram på vänsterkanten och dras ned, solklar straff. Den normalt sett så skicklige Karwan drar bollen högt över. Ja straffen kändes rentav närmare bandyladan än mål.

VSK vinner så småningom med 2-1 och det är som texten redan antytt, rättvist. Vinsten innebär Grönvitts tionde seger på de tretton spelade omgångar. Man ansluter nu till midsommarfirandet som serieledare med 31 poäng och blott 9 insläppta mål.

Trots detta, finns skavanker. Idag såväl som tidigare. VSK har ofta spelet, är seriens starkaste lag. Vad som saknas är skärpa i boxen och kvalitet på skotten utifrån. Idag hade man tur att Forward saknade sina ess, Andersson och Ibrahim. Med dessa på planen hade Örebolaget varit en svårare nöt att knäppa.

Det kan framstå som absurt negativt med tanke på vart VSK befunnit sig tidigare år. Vi har dock höga krav på årets Grönvitt. Det handlar om seriens bästa lag. Laget har imponerat på flera sätt men kan bättre när det kommer till anfallsspel.

Som serieledare möter man ofta lag som försvarar sig i hög grad då vill det till att anfallsspelet är kreativt och bra. I annat fall lär det bli ett och annat poängtapp mot sämre motstånd. Något som kan gynna flåsande toppkonkurrenter.

Frågan: Simon Johansson byttes på nytt ut med följden att offensiva spelet blev lidande. Märkligt Simon behövs och har kvalitéer som kan komma ännu mer till pass under slutet av matcherna. Undrar hur TAF tänker här?

Med dessa rader önskar ANNO-redaktionen en trevlig midsommar. Att döma av regnet som slår mot rutorna verkar det åtminstone i ett avseende bli en blöt tillställning. Vi hörs och syns.

Facebook Comments Box