ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

På måndag ses vi, då fyller vi hallen

Det har snackats mycket om små marginaler i samband med semiserien mellan VSK och Edsbyn. Ikväl var det inget snack om att det små satans marginalerna spelade in. I första hade VSK dem med sig. Satte chanserna medan Edsbyn brände sina.

Det kändes emellertid bra. Grönvitt hade inte bara flyt utan svarade också för en stark insats särskilt defensivt. Henrik Kjellsson var en vägg, Rasmus Sjöström hade fickrona fulla av hemmaspelare och Joel Engström svarade för sin kanske bästa halvlek någonsin i VSK:s dress? 3-1 stod det hur som med VSK:s siffror först och ett bra utgångsläge inför andra.

I den andra halvleken var rollerna ombytta. Byn började plötsligt göra mål på sina chanser medan Grönvitt inte riktigt fick till det på den sista tredjedelen. En dubbelchans iscensatt av Oscar Gröhn och Rasmus Sjöström blev bortalagets vassaste chans. I övrigt var man där och nosade utan att riktigt få till det.

Edsbyn å sin sida, var mer effektiva gentemot första och kom relativt tidigt upp till 3-3. Det resultatet stod sig rätt länge och åtminstone jag satt nog och trodde på förlängning. Veteranen Per Hellmyrs skulle dock sätta mina förhoppningar på skam när han efter en hörna satte 4-3, med Byns siffror först.

Även om det då återstod nära nog 10 minuter, vilket är mycket i bandy, lyckades inte VSK åstadkomma någon forcering. Okej, de satans marginalerna hade säkert sitt ord med i laget. Om någon boll studsat Grönvitts väg hade vi kanske fått något helt annat att rapportera om.

Så blev tyvärr inte fallet och kvällen slutade med förlust, 4-3 till Edsbyn. Tungt ikväll men som tur är återstår en match i serien och den spelas hemma i Västerås på måndag. Då ses vi, då fyller vi hallen. Då måste vi visa vad hemmafavör innebär.

Det är lätt att drivas med av besvikelsen med tanke på slutresultatet men man får inte glömma vilken gyllene möjlighet som återstår på måndag. Hemma, i säsongens absolut sista match i Västerås. Vi har redan ett VSK-lag klart för finalen i och med att damlaget slog ut AIK. Jag ser gärna att två Grönvita lag äntrar Studenternas scen om exakt en vecka.

Det har bjudits på många avgörande, episka och gastkramande bataljer i ABB Arena tidigare och på måndag är vi mer än redo för ytterligare en. Vi ses!

Facebook Comments Box