ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Nu är det dags för kraftsamling. Men hur?

Efter gårdagens förlust mot suveräna serieledarna Degerfors IF där vi återigen faller på relativt enkla misstag i försvarsspelet kan vi krasst konstatera: säsongen 2020 är en genomusel säsong. Vi kommer oavsett hur vi avslutar denna säsong få spela med kniven på strupen sista 9 omgångarna. Det kommer som det ser ut nu i BÄSTA fall bli ett kval där avgörande kvalmatchen spelas på självaste lucia. Vi kommer inte hitta ett skönspel, vi kommer inte lyfta till en mittenplacering och vi kommer inte hylla spelare och ledare för en fantastiskt genomförd säsong.

Image
Drömhösten 2015 avslutades inför över 3000 åskådare mot Södertälje FK

Men att lägga sig ner och dö just nu av den anledningen är fel väg att gå. Vi i VSK har under senaste 5-6 åren varit i absoluta Sverigetoppen när det gäller kraftsamlingar där hösten 2015 var kanske det yttersta exemplet där vi både samlade ihop pengar till bra spelare och genom att ta plats i diverse ”finrum” runt VSK Fotboll såg till att Drömhösten skapades och fullföljdes. Det var tack vare vår energi och engagemang Oliver Ekroth och Filip Tronêt kunde sätta de så viktiga målen mot Södertäje FK inför en fanatisk hemmapublik.

Kärleken till klubben och engagemanget för densamma måste överglänsa de tillkortakommanden som har varit på planen, och sannolikt är både spelare och ledare väl medvetna om att de inte har presterat såsom varken dom själva eller vi runt omkring önskat, att då ”rub it in” i detta läge kommer inte ge någon effekt.

Så nu är det dags för en kraftsamling. Vi SKA inte spela i norrettan 2021. Vi S K A spela i Superettan även nästa år.

Men det finns en utmaning. Året 2020 är annorlunda. Det går inte att göra som vi brukar, för hur gärna vi än vill storma arenan vid matchstart och sjunga fram vårt grönvita lag så får vi inte, då kommer matchen sannolikt avbrytas. Det gäller alltså att göra någonting kreativt, något nytt.

Vi på Anno 1904 vill därför nu starta ett upprop där vi börjar med att samla in förslag från just ER läsare över hur vi kan skapa en ”modern” kraftansamling med rådande pandemi till trots.  En kraftansamling som sprider sig ner till omklädningsrum, styrelserum, avbytarbås och inte minst på fotbollsplanen. Målsättningen är enkel. Vi ska stötta VSK till nytt kontrakt 2021.

Kommentera gärna inlägget på våra sociala medier så hjälps vi åt att vara kreativa.

Facebook Comments Box