ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bäste VSK-spelare

Västerås den 11 oktober 2020.

Hösten är här, löven faller och mörkret kommer tidigare för varje kväll känns det som. Hösten är också avgörandets tid för fotbollsklubbarna. Läget är rätt prekärt för VSK:s del.

Det är tyvärr inget nytt för oss VSK:are. Att ha kniven mot strupen har snarare närmat blivit lite av en tradition. Det som är nytt är situationen som uppstått i pandemins kölvatten.

Vi är vana vid att träffas på puben före, vi stärker varandras neurotiska själar med gemenskap. Snack om startelvor, säger vad som krävs för viktiga poäng och så till slut råder ändå slags optimism, förvisso indränkt i neuros, men ändå.

Vi är också vana vid att kunna kliva på in på Parken, ta vägen upp till ståplats via kiosken och sedan förenas. Se er spelare där nere på gräset och försöka ta er rygg genom sången. Bli den tolfte spelaren.

Det brukar vara en bergochdalbanefärd på 90 minuter. Man ömsom sjunger, ömsom vandrar upp och ner för trappen mellan sektionerna. Biter på naglarna, förbannar en utebliven straff, jublar vid ett gjort mål, dunkar näven i cementen vid ett baklängesdito. Har segern i blickfånget medan man samtidigt känner förlustens flås i nacken.

Trots det inferno vi supportrar genomlider under viktiga matcher tror jag ni spelare känner vårt stöd. Ger er en känsla av att ni är 12 medan motståndarna bara är 11. 

Nu är det inte riktigt som det brukar. Pandemin är inte över och fotbollsarenorna gapar lika tomma som trädens grenar så här års. 

Emellertid, bästa VSK-spelare. Jag hoppas ändå att ni känner vår närvaro. 

Vi hörs ju trots från de åtskilliga stegar som placerats runt om Parken. Ni ser oss genom alla det Grönvita färger som kommer att dekorera ståplatssektionen. Vi finns med er.

När ni ställer er i omklädningsrummet och peppar upp inför matchen ska ni veta det. Vi är med er precis som alltid. Ni kommer höra oss, se oss och känna vårt stöd.

Vi knyter det Grönvita sjalarna och höjer nävarna:  ger er ett V, ett S och K. Såsom vi alltid gjort. Ni kommer känna vårt stöd när ni äntrar Parken i eftermiddag.

Varma hälsningar och hopp om tre pinnar/ VSK-supportern.

Facebook Comments Box