ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Experternas startelvor – så vill de se VSK spela

De svaga resultaten och skador har fått tränare Askebrand att laborera en hel del med startelvan. Nyligen gjorde Grönvitt även ett misslyckat försök att byta spelsystem, men efter bara 20 minuter bytte man tillbaka igen. Anno 1904 har pratat två lokala fotbollsexperter som tagit ut sin startelva inför kvällens drabbning mot Degerfors. 

Matthias ”Hasa” Andreasson är bland annat expertkommentator i P4, men har även ett förflutet som fotbollstränare i bland annat VSK. Han vill se en 352-formation med Brian Span och Filip Tronét längst fram. Samtidigt vill han flytta ner VSKs brasse i backlinjen, men vid behov kan han ändå tänka sig att lyfta upp Ribeiro på mitten och ta in Floren i backlinjen. 

I Andreassons startelva blir Tähti och Skogh vingar samtidigt som Videhult tar plats tillsammans med Traore och Hellgren på mittfältet. 

Matthias Andreassons startelva (352)
Fagerström 
Engström Ribeiro Sabetkar 
Tähti, Traore, Hellgren, Videhult, Skogh
Tronet, Span

Den tidigare VSK-spelaren och tränaren Erik Acar vill att VSK ställer upp en 4231-formation med två defensiva mittfältare. Mest överraskande är kanske att Acar petar både lagkaptenen Sean Sabetkar och målvakten Anton Fagerström. Dessutom vill han se Brian Span i rollen som högerback. På de offensiva positionerna bjuder Acar inte på lika stora överraskningar. 

Erik Acars startelva (4231)
Svensson
Span, Engström, Svensson, Tähti
Sporrong, Ribeiro
Tronet, Hellgren, Skogh
Karwan

Ingen av experterna har tagit ut VSKs senaste nyförvärv i startelvan. 

– Jag har väldigt svårt att se att Prodell utan matcher sedan lång tid tillbaka kan vara nära sitt bästa vilket han behöver vara för att göra skillnad, för så dålig är inte serien och spelarna i den, säger Matthias Andreasson. 

Vilken startelva tycker du att VSK borde ställa upp med ikväll?

(Ribeiro är skadad och finns inte med i matchtruppen mot Degerfors.) 

Facebook Comments Box