ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Niklas Backman och VSK har haft kontakt!

Under de senaste veckorna har det cirkulerat ett rykte som vi hört från flera håll att Västeråssonen och förre Skiljebo SK spelaren Niklas Backman ska vara på gång till VSK Fotboll. Som alla förstår skulle det vara en sensation av stora mått om det vore sant.

Niklas har gjort sin fotbollskarriär i framförallt AIK och Dalian Yifang i kinesiska förstaligan. Sedan några år tillbaka återfinns han i danska Århus.

Vi har luskat vidare och kan nu bekräfta att det finns en kontakt mellan klubben och Niklas under flera år. Intresset om en eventuell övergång är ömsesidigt men Niklas är under kontrakt och är tillgänglig först till sommaren när danska ligan slutar och hans kontrakt löper ut.

Niklas Backman i VSK är alltså en fullt möjlig värvning men det är också ganska många saker som måste klaffa för att det här ska kunna bli av.

En stor sak är rimligen ekonomin då Niklas med sin nivå så klart ska ha bra betalt. Även om VSK Fotboll har mycket pengar måste en sådan här satsning också få stöd från sponsorer till klubben.

Skulle man från VSK:s sida vilja lösa honom till den svenska säsongen börjar och då kommer också det att kosta. Med den danska kronan i 1.50 blir en sådan förtidslösen inte gratis ens om det bara är månader kvar på Niklas kontrakt.

Som vi förstått är inte Niklas den enda spelaren av den här kalibern VSK för samtal med. Rent generellt verkar man ha kontakt med ett antal spelare med koppling till Västerås eller VSK. Det är alltså inget konstigt att VSK har kontakt med Niklas som tidigare sagt att han skulle kunna tänka sig spela i VSK.

Allt handlar som alltid om pengar men om VSK kan hitta finansiella lösningar så man får rätt plånbok är det spelare av den här kalibern vi ska förvänta oss i VSK i framtiden, men det kräver att sponsorer lättar på lädret.

Facebook Comments Box