ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Något måste göras!

Livet är inte så enkelt som nykteristerna tror, myntade den norske författaren Sandemose.  Jag tror en fotbollstränare skulle kunna uttrycka sig i snarlika ordalag om sin sport: Fotbollen är inte så enkel som supportrarna tror.

Vissa saker borde dock vara så uppenbara och självklara att även en supporter kan se vart skon klämmer. Spelsystemet är i VSK:s fall ett stort upphov till att läget är på väg mot en ren misär. 

Ställer man upp med 3-4-3 vill det till att backarna kompletterar varandra och att de två centrala mittfältarna är starka i närkamperna och har förmågan att hålla i bollen. I VSK saknas snabbhet bland mittbackarna och utan Ribeiro på mitten finns inte tillräckligt med kvalitet på det centrala mittfältet. 

Det spelar ingen roll att VSK dominerande den andra delen av första halvleken ikväll och borde ha gjort minst ett mål. Stabiliteten finns inte för att hålla en ledning. Det fick vi smärtsamt se ikväll, liksom vid åtskilliga tillfällen tidigare under säsongsinledningen.

Om VSK så haft ledningen med tre måls marginal hade det inte funnits några garantier. Man ska komma ihåg att vi mötte en svag motståndare ikväll.  Ett bättre lag än Örgryte hade kunnat orsaka en betydligt större skada än de två mål Grönvitt släppte in på kort tid ikväll. 

Det är skrämmande. En schweizerost framstår som rena rama Guantanamobasen i jämförelse. Det facit vi hittills kan plocka fram är rungande uselt, fyra raka förluster och tappad ledning vid sex av tio matcher. 

Något måste göras, ett första steg är att ändra spelsystem, jag tror nämligen att det till stora delar vållar den här oredan. Ett andra dito är att få in lite jävlaranamma i laget. Visa att klubbmärket, som vi supportrar vurmat och brunnit för i 20, 30 och kanske ännu fler år betyder något även för dem.

Görs inget radikalt nu kommer den här säsongen att bli en förbannat tråkig historia. Det får bara inte bli så. Vi supportrar förtjänar så mycket mer. Laget måste ta sig i kragen och tränarna behöver sätta sig vid taktiktavlan och förhindra en spelmässig misär. För vi är på väg dit med bestämda steg.

Facebook Comments Box