ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kevin i Spanien: Rapport från träningslägret – Dag 3

Här är Kevin Custovic rapport från VSK Fotbolls träningsläger i Spanien. Vi får tag i Kevin när laget återvänt från en helkväll i Barcelona och när det återstår en träning på lägret idag.

Hemkommen från en helkväll med laget?

– Yes, vi har varit i Barcelona på eftermiddagen och nu på kvällen. Nu är det dags att gå och lägga sig så man orkar upp imorgon, säger Kevin.

Hade ni det trevligt i Barcelona?

– Ja, absolut. Vi delade upp oss på eftermiddagen i grupper som gjorde lite olika saker i stan och sen samlades vi för gemensam middag nu på kvällen. Vi har haft det supertrevligt och vi har till allas förtjusning fått uppleva en rap-battle mellan Viktor (Steen) och Samuel (Holm).  Det var episkt, säger Kevin.

Berätta, hur är det med dig nu?

– Det är helt okej. Jag känner fortfarande av i bröstet, men utöver det är det inga problem. Det blev kanske lite uppförstorat, det som hände på planen. Det var så klart obehagligt men det var ju ingen fara så. Blir kanske mer dramatiskt än det var när det kom en ambulans och så, konstaterar Kevin.

Okej – men vad händer nu?

– Jag har medicin som jag ska äta ett tag till. Problemen kommer gradvis gå över enligt läkarna (luftvägskatarr), så det är bara att köra på när det börjar kännas bättre. Jag hade ju ont i bröstet på morgonen, men tänkte att det inte var något, så när jag ansträngde mig så fick jag den här reaktionen, säger Kevin.

Du hade haft någon liknande tidigare?

– Nja, kanske inte så här, då var det nog mer att jag hade varit sjuk och sen började träna och fick en liknande reaktion, men inte exakt som det blev nu.

Men kan du träna nästa vecka?

– Ja, det räknar jag med, jag har ju några dagar på mig att krya på mig. Jag var med på träningsplanen idag och hjälpte till, jag deltog inte utan var bara med, säger Kevin.

Vad säger du om träningslägret så här långt?

– Det har varit bra, vi har haft bra träningar och kul ihop, precis som det ska vara. Träningsmässigt är det uppenbart att vi går framåt, det ser bättre och bättre ut, tycker jag. Vi lär oss spelsättet mer och mer, vi är på gång, säger Kevin.

Vilket betyg får lägret på en skala mellan 1 och 5?

– Det blir 3.7. Maten var inte så bra från början men har blivit bättre. Samma med planerna, inte heller de bästa i början men nu har vi en plan som är bättre, säger Kevin.

Om en dryg vecka väntar IFK Göteborg, tror du att du kan vara med om du blir uttagen?

– Jag har sen länge ställt in mig på att spela, det som har hänt den här veckan ska inte få stoppa mig. Jag viker inte ned mig, säger Kevin. Men sen ska jag så klart få klartecken och bli uttagen också, så vi får se.

Det låter bra – vi avslutar med våra tre frågor – du svarar spontant det du kommer att tänka på

Bäst idag: Helt klart maten och stämningen på restaurangen ikväll, en riktig toppkväll.

Sämst idag: Känns inte som att något varit dåligt idag, så passar på den.

Dagens lirare på träningsplanen: Det var när Tähti drog in ett långskott i kryssribban, sjukt snyggt och det utbröt jubel och applåder i hela laget.

Härligt, då får vi hoppas han gör om det mot Elefanterna

– Ja det får vi verkligen hoppas säger Kevin och avslutar intervjun för att hoppa ned i sängen.

Bild: Åke Hedvall

Facebook Comments Box