Matchrapport: SAIK – VSK Bandy

Det är väl så svårt att möta Sandviken utan misstag. Med försvarstabbar och felpass är det omöjligt.”

Följande tweet luftade jag efter den första halvleken i VSK:s bortamöte med Sandviken. Hemmalaget tog med sig 5-2 inför halvtidsvilan och såg ut att gå mot en säker tvåpoängare. VSK var bra men inte tillräckligt. Fina anfall följdes av fatala felpass och försvaret vek ned sig mot ett Sandviken på bred front.

Känslan var hopplös inför rond två. Emellertid äntrade ett pånyttfött bortalag Göranssons Arena till halvlek nummer 2. Försvaret var samlat och felpassningarna som bortblåsta. VSK tuggade på som den maskin vi alla vet laget är i sina bästa stunder.

2-5 förbyttes till ett närmast bragd-präglat 6-6. VSK slutade göra misstag, Grönvitt började agera som ett lag. Försvaret höll tätt, passningarna satt och chanserna avlöste varandra. Allra mest glänste Martin Landström, mot ett paralyserat Sandviken!

Fortsätter VSK agera som man gjorde under kvällens andra halvlek blir man svårbemästrade. Jag har sett laget nå liknande höjder i ett par fighter tidigare under säsongen, i två hemmamatcher närmare bestämt, just i förra mötet med Sandviken och mot Edsbyn. Höjder jag annars inte sett på flera år. Det hela bådar gott inför fortsättningen.

VSK håller jämna skär mot sin absolut värsta och svåraste konkurrent. Det kan leda till en riktigt bra avslutning på säsongen..

Det enda jag inte förstår är vad som hänt med Tobias Holmberg och Ted Bergström. Två potentiella nyckelmän som underpresterat hela säsongen.

Nåväl. på söndag tar Grönvitt emot Sirius, därefter fölljer ett smärre VM-uppehåll innan serien avgörs. Känslan är att VSK har allt i egna händer. Bollnäs, Vetlanda och Kalix blir avslutande motståndare. Det hela borgar för en topp-fyra placering. På återhörande/ Henke