Matchrapport: DIF U21 – VSK Fotboll U21

I ett strålande väder på Kaknäs, Djurgårdens IF:s träningsanläggning på Norra Djurgården möttes på tisdagseftermiddagen DIF och VSK:s U21 lag. Det var seriepremiär för den Norra Allsvenska U21-serien.

VSK mönstrade ett starkt lag till startelvan med bara en spelare från U19, övriga från A-lagstruppen. På plan fanns sådana som Traktorn, Tulpanen, Hellgren, Emil Skogh, Ravy, Ottosson och Holm. Viderhult, Sporrong och junioren William Karlsson startade också. I mål stod Danne Svensson.

På den andra sidan mötte man ett starkt Djurgården som hade hela sin bänk från gårdagens match med från start. Där fanns Kevin Walker, Haris Radetinac, Adam Bergmark Wiberg, Dzenis Kozica och Tommi Vaiho. Med på plan hela matchen fanns också Västeråsaren Hampus Finndell i en central mittfältsposition.

Djurgården startade matchen klart bäst och anföll med kraft de första 10 minuterna. Det var halvnära några gånger men VSK-försvaret lyckades reda ut anstormningen. Vartefter tiden gick fick VSK ordning på grejerna och började kunna gå till motanfall. Det var ffa på vänsterkanten där Emil Skogh huserade som anfallen kom att bli som farligast. Vid ett sådant anfall kom just Skogh att hamna i ett fint skottläge i straffområdet och han avlossade ett stenhårt skott med sin vänsterfot som letade sig in bredvid DIF:s keeper.

Efter målet tog VSK över mer och radade upp flera fina lägen. Bland annat hade Skogh ett liknade läge men där lyckades målvakten parera. Djurgården stack emellan då och då med fina anfall som var nära att resultera. Men inget hände egentligen förrän i slutet av halvleken då DIF fick en straff efter att Tsouka ramlat och fått bollen på handen. Ren slumpgrej som kan hända. Straffen slås hårt av Haris Radetinac till höger om Danne. Men Svensson går rätt och får bollen på kroppen och limmar den. Inte ens en retur fick DIF som resultat av den straffen.

Halvleken slutar kort därefter och vi konstaterar att VSK leder inte helt oförtjänt, även om ett oavgjort resultat också hade kunnat accepteras.

Bäst i VSK i första var Emil Skogh som var giftig framåt och Jonas Hellgren som agerade mittfältsgeneral som bara han kan göra. VSK gjorde en stabil insats efter en lite svajig inledning.

I andra halvlek tycktes inte DIF särskilt intresserade av att spela fotboll utan lät VSK ha bollen och trilla runt. VSK tackade för kaffet och körde possessionspel och letade långbollar och djupa instick på ffa Skogh som gång på gång fick fina lägen och mycket väl kunnat punktera matchen.

VSK hade mer eller mindre total kontroll över händelserna på planen och spelade småfint. I andra halvlek klev Filip Ottosson fram och visade gång efter annan upp sin fina teknik när han organiserade fina anfall och vid ett tillfälle tog han själv ett avslut som keepern knappt klarade till hörna.

Så här höll det på ända till det var ca 15 min kvar då DIF lyckades kvittera på ett skott utifrån. Inte mycket att säga om, även om det knappast nu var rättvist efter VSK:s fina spel i andra halvlek.

Sista 10 minuterna hade många U-spelare kommit in och det var lite tuffare att förvara och freda det egna målet. VSK höll dock undan och matchen slutade 1-1.

Sammanfattningsvis gjorde VSK en väldigt fin premiärmatch i U-21-serien mot kvalificerat motstånd. Visst var tempot lågt ibland men DIF-spelarna blixtrade till då och då. VSK hade dock inga jätteproblem att freda sig, förutom då i början av matchen.

Bäst i VSK denna afton var som sagt nämnda Skogh. Vidare gjorde Hellgren, Holm, Ottosson och Svensson bra insatser. Sporrong spelade hela matchen, först som högerback och sen som mittfältare. Han gjorde en stabil och bra insats och kommer vara nyttig som allroundspelare längre fram.

VSK får åka hem nöjda och ta påsk. Nöjdast är nog Emil Skogh som helt klart visade att han är värd en startplats i A-laget. På plats var också A-lagets tränare Gabrielsson som lär ha noterat hans framfart.