ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Matchboll!

Den första kvartsfinalen mellan VSK och Sandviken var en i raden av fantastiska bandymatcher som Grönvitt bjudit på i vinter. Den andra matchen i serien blev en match av helt annan dignitet. Samspelet och intensiteten, som präglat spelet sedan nyår, fanns inte riktigt där under första halvlek.

Man tog ledningen men efter att den förre lagkamraten, Joel Engstörm, kvitterat stod halvleken och vägde. VSK försökte emellanåt längs kanterna men tidigare matchers lyster saknades. Som av en tillfällighet kunde ändå Jesper Jonsson peta in ett sent ledningsmål och ge gästerna et typpelrigt utgångsläge.

I vanliga fall hade det varit rena drömmen att ha ledning i halvtid i en kvartsfinal mot Sandviken borta, efter att ha vunnit den första matchen med 12-3. Med de fantastiska insatserna som präglat säsongen ökar dock kraven och jag kände en viss besvikelse över insatsen. Den nådde inte alls upp till tidigare diton.

I den andra halvleken visade VSK upp mer energi och variation. VSK utökade sin ledning innan hemmalaget reducerade. Möjlig dramatik men Viktor Spångberg skingrade alla sådan atankar genom ett fantastiskt 4-2 mål. Faktiskt den enda sekvensen i matchen som påminde om tidigare matchers briljans. Högerhalven går från klarhet till klarhet och har blvit en av lagets största nyckelspelare.

När Christoffer Fagerström bara sekunder efteråt följde upp med 5-2 efter en rejäl hemmabjudning var matchen i praktiken över. Sista delen blev inget annat än en transportsträcka. 5-2 blev slutresultatet och 2-0 är ställningen i serien. Matchboll alltså.

På lördag väntar rond tre i serien, hemma i Västerås. Avslagstiden blir klassiska 13:15.. Vi ska inte ropa hej än men förutsättningarna är synnerligen goda. VSK briljerade inte ikväll men matcher som den här är ofrånkomliga i ett tätt slutspel.

Inför lördagens match hyser jag ganska stora förhoppningar om att VSK kommer slå in serven och därmed lyckas förvalta sin matchboll. Kvällens match var inget annat än ett undantag och tidigare insatser bara en föraning. Det finns fantastiskt nog ytterligare en växel i laget. Vi ses på arenan, mot semifinal!