ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Linday 2028: En viktig signal – imponerande, VSK!

När vi som bäst behövde det kom årets kanske mest glädjande sillynyhet: Marcus Linday förlänger med Grönvitt – till och med 2028! En otroligt viktig markering inför resten av säsongen, och ett riktigt energilyft inför Värnamo hemma på onsdagskvällen.

När han värvades från Assyriska trodde nog få på en startplats, även om det viskades om att Marcus Linday kunde bli ett fynd. Ännu färre trodde sannolikt att mittfältaren direkt skulle bli en absolut nyckelspelare och förmodligen lagets bästa spelare efter åtta omgångar av allsvenskan 2024.

Men så blev det, och då hans kontrakt presenterades som 2+2 år har många önskat en aktivering av optionsåren. Nu är det ett faktum – och mer därtill, då Grönvitts mittfältsnav adderar ytterligare ett år och nu år kontrakterad till och med 2028. Ett fantastiskt upplyftande besked i dessa dagar.

Att lyckas få till ett så långt avtal med en väldigt ung nyckelspelare som blivit oerhört omskriven i säsongsinledningen är imponerande. Många klubbar lär ha honom på sin framtida önskelista, och flera hade säkert kunnat tänka sig en affär redan i sommar. Således är den här förlängningen en viktig markering för VSK, som visar att man kan lyckas med detta trots andra möjliga locktoner. Inte helt lätt i allmänhet, och inte minst för en allsvensk nykomling som haft en svår start på säsongen. Signalen det skickar är ovärderlig. Att klubben nu sitter på ett längre avtal med en guldklimp som Linday förbättrar positionen gentemot intresserade klubbar framöver, kan öka det framtida försäljningsvärdet och borde framförallt visa att han stannar i klubben åtminstone över hela den här säsongen.

Det är också starkt av spelaren Marcus Linday att vilja förlänga sitt kontrakt. Nog för att han fick välförtjänt bättre betalt, men nu visar han – trots allt intresse från andra klubbar och trots att han är så ny – en imponerande lojalitet och tro på VSK och på hans möjlighet att utvecklas vidare i klubben.

Det säger också något om personen Marcus Linday. Han tycks vara tålmodig och lugn i sin karriärsplanering. Ingen som sticker vid första bästa framgång och första bästa bud. Sin förra klubb Assyriska kunde han mycket väl ha lämnat tidigare, men han stannade i flera år trots att han var alldeles för bra för nivån de spelade på. Ingen stress.

Han har också gjort ett fantastiskt intryck i VSK när han har blivit intervjuad, och verkar vara en härlig person med hjärtat på rätt ställe. Det gör det förstås ännu roligare att han visar sin uppskattning till VSK på det här viset. Har en spelare någonsin vunnit alla grönvita hjärtan så snabbt?

Det här gav verkligen välbehövlig energi inför onsdagskvällens hemmamatch mot IFK Värnamo. Nu tar vi med den in i matchen och visar var skåpet ska stå när vi spelar i vår hemmaborg. Heja Sport!

Facebook Comments Box