ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Lagstatistik Superettan omgång 1-15

Det finns så otroligt mycket statistik kring lag och deras prestationer så det går alltid att hitta något ett lag är bra och dåligt, men för att ge en översiktsbild på hur lagen presterar har jag skapat denna bild som rankar de olika lagen på de mätvärden som finns i WyScout. Den tar inte hänsyn till hur extrema värden ett lag har i positiv eller negativ riktning utan rangordningen som finns inom serien. Det här är mest en kul grej och det blir ingen djupare analys.

I en första anblick kan det upplevas som ganska rörigt, men om ni är intresserade hur erat lag står sig vid en viss typ av mätvärde så leta upp raden så ser ni hur den står sig mot övriga lag.

BP är det lag tillsammans med Öster som har flest värden topp 5, medans Landskrona, Örebro, Östersund och Jönköping är de som har minst toppvärden. Det lag som har allra flest bottenvärden är Östersunds FK med 31 st, egentligen ingen annan klubb som är i närheten. VSK är ett av de lag som har minst antal bottenvärden, bara Öster och BP har färre bottenvärden.

Om vi tittar var klubbarna är bra respektive dåliga på så är det några saker som sticker ut. Östersund och J-södra har ytterst få positiva offensiva mätvärden som lag, medans BP, Öster och Halmstad nästan bara har toppvärden. Skövde sticker ut i passningsspelet och har nästan bara bottenvärden där.

För vårat kära VSK så har laget många värden i topp kring det defensiva arbetet och ganska bra kring passningsspelet och godkänt kring det offensiva.

Facebook Comments Box