ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Lagerbielke till Celtic och miljoner till VSK!

Så som vi på Anno 1904 tidigare i detta fönster förutspådde så blev Gustav Lagerbielke såld, destinationsklubben blev Celtic och transfersumman ryktas ligga på runt 40 miljoner. En häftig resa från ett grönvitt randigt lag till ett annat och blir man inte extra glad av att se Celtic tidningar välja ut just bilderna från tiden i VSK? Lagerbielke är så klart värd detta och det är bara tidsfråga innan han är given i landslaget.

För VSK kommer detta innebära att en vidarförsäljningsklausul kommer ge många miljoner. Exakt hur många % klausulen är på är lite oklart då det är två olika rykten som går, ett på 15% och ett på 17%. Skulle jag välja ett av ryktena känns det på 17% mer trovärdigt, men ta för vad det är. Att det finns en vidareförsäljningsklausul är jag 100% säker på.

Detta skulle ge runt 6 000 000 – 6 800 000 kr, en väldigt bra summa för VSK och med tanke på att vi fick runt miljonen i övergångssumma är det återigen en just en vidareförsäljningsklausul som ger de stora pengarna för VSK.

Nu är inte ekonomin någon större utmaning iår, VSK har visserligen budgeterat för ett minusresultat på 1,5 miljon men toppplacering i Superettan kommer elitstödet och de ökade publikintäkterna minska ner denna förlust ganska rejält. Det finns dessutom flera miljoner kvar från Viggepengarna, så nu kommer kapitalet öka ganska rejält och förmodligen ligger vi en bit över 10 miljoner säsongen är slut.

Med tanke på all grönvit talang som finns i årets lag så tror jag vi kommer se ganska många stora affärer de närmaste åren. När marknadsintäkterna inte finns så kommer VSK vara tvungna att sälja spelare och förutsättningarna för större affärer kommer vara bättre om VSK går upp.

Dessa stora extraordinära intäkterna möjliggör att VSK kan satsa på sin organisation, tex utöka marknadsavdelningen eller runt om kring arenan. Det är viktigt nu att vi satsar på att få mer intäkter för att kunna förbättra förutsättningarna att spela elitfotboll.

//HL

Facebook Comments Box