ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kom igen Grönvitt (en uppmaning till publiken)

Matcherna avlöser varandra så här före VM. Ikväll väntar ännu en nyckelfight, när VSK tar emot slutspelskrigande Vänersborg. Ingen lätt uppgift. Efter det irriterande poängtappet mot Broberg finns inget annat än två poäng på kartan. Jag hoppas att man förvandlar söndagens frustration till revanschlusta. Det är nämligen en möjligheternas omgång. Konkurrenterna Villa och Sandviken har tuffa bortamöten mot Vetlanda respektive Bollnäs. Långtifrån några givna tvåpoängare.

Jag vill att Grönvitt, med början ikväll, hittar en jämnare nivå under de sista sju omgångarna av Elitserien. Stärkta av Simon Janssons färska förlängning vore det väl själva fan om inte så blev fallet? Potentialen är hög och fjärdeplatsen trots allt inom räckhåll.

Vad som skulle kunna hjälpa klubben att hitta den här jämnheten är publiken. Det är många VSK:are där ute och klubben både förtjänar och behöver ett så mycket större stöd än vad som varit fallet innan. Kan vi inte göra slag i saken helt enkelt, bege oss till plåthallen, ta med polare och grannar så att arenan får en publiksiffra värd namnet. Snart står vi inför det magiska slutspelet, bandysäsongens zenit. En fjärdeplats skulle ge VSK så mycket bättre förutsättningar i detsamma. Vi/publiken kan bli en nyckelspelare, den 12:e i ordningen.

Vi har ju om inte annat en Kalle där uppe som tittar ner. Han förtjänar att bli glad över vad han ser.

Facebook Comments Box