ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Kian Karam spinner för att skydda Askebrand

Thomas Askebrand

Thomas Askebrand, tränare VSK foto: Henrik Lukkarila

I går publicerade Fotbolltransfers att Thomas Askebrand var aktuell som sportchef från VSK och det var aktuellt att köpa loss honom. En nyhet som rådde stor uppmärksamhet i VSK kretsar och för bra för att vara sann, ska VSK kunna få betalt för en tränare som bara är ett par förluster från att få sparken som tränare i VSK.

Det är i alla fall inga som helst problem att lista ut vem som planterat nyheten. Det är Kian Karam som är ute och spinner och försöker skapa intresse för Askebrand. Twitterkontot Tränarkarusellen är inne på samma spår som oss och hävdar även att han fått en stark indikation på att Askebrand hänger löst.

Det är dock inte första gången Askebrand ryktas till IFK Göteborg, Fotbolldirekt skrev i höstas att han ska ha tackat nej till att bli sportchef efter Mats Gren. Detta publicerades 15 augusti 2019 och ska ha skett i maj, men det intressanta är att Örgryte 12 augusti gick ut med att de sökte en sportchef. Så några dagar efter att Askebrands dåvarande klubb söker en sportchef läcker det ut att han minsann tackat nej till IFK Göteborg. Detta är förmodligen något som Kian Karam läckt ut för att säga att Askebrand duger minsann som sportchef i ÖIS när han tackat nej till IFK Göteborg. Samtidigt som detta hade även VSK påbörjat sin tränarjakt där Askebrand var en av kandidaterna, en kandidat som tackat nej till IFK Göteborg är ju så klart ”dyr”.

Så till alla er som hoppas att VSK nu ska göra sig av med ett ”problem” och samtidigt tjäna sig en hacka får nog drömma sig vidare. Banden mellan Kian Karam och Thomas Askebrand är starka, nu när Askebrand riskerarar att få sparken behöver något göras. Även om det så klart kan vara sant att IFK Göteborg är intresserade, finns det även en annan förklaring.

Den syniske konstaterar att genom att sprida ryktet att IFK Göteborg vill köpa loss Thomas Askebrand så är det också svårare att VSK sparka honom, för du sparkar inte någon som det finns ett intresse för. Se, nu köpte sig Askebrand några matcher till.

Facebook Comments Box