ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Justin Salmon, ny central mittfältare i VSK

Hade ni aldrig hört talas om Justin Salmon? Ok, får erkänna att det hade inte vi heller och likt med Gustav Rydberg är det tufft att hitta information om dessa yngre spelare. Men det är en intressant 21 årig central mittfältare VSK ändå hittat.

De tidigare åren hittar vi i Sollentunas U17/19 lag och spelade sen i AFC United U19 för att sen landa i Eskilstuna City.  Andra året i city gjorde Justin 9 mål och blev sen värvad till Karlslunds IF.

När han skrev på Karlslund så presenterades han på hemsidan av Senioransvarige Daniel Nordén Karlsson som ”[…] Som de andra innermittfältarna vi har är Justin bolltrygg. Han har sin spets i det offensiva spelet men jag skulle också säga att han är en box till box-spelare med fina defensiva kvaliteter.”.

Under sin speltid i Karlslund har Justin varit given i startelvan och har bara ett inhopp, resten starter vilket som är ett bra tecken. Första säsongen gjorde han 5 mål och en assist och då huserade han mest på centrala mittfältet men avslutade säsongen att spela forward några matcher. I år har det varit 50/50 mellan att spelar central forward och offensiv mittfältare, det har inte blivit några år men  men fem assist har det blivit varav tre kommit de senaste fyra senaste matcherna.

Djupdyker vi i statistiken så sticker det ut med en hög passningsträffsäkerhet (80,1%) och det är många av passningarna bakåt som bygger upp denna höga siffra (94%) men också en hög kortpassningsprocent. Salmon rankas av WyScout som sjätte bästa offensiva mittfältaren av de elva de har listat.

Vi ställde frågan till Robin Blommé om vilka förväntningar vi kan ha i höst på Justin och om han kan utmana om en startplats redan iår.

– Justin har de kvaliteter redan nu som behövs för att konkurrera på allvar. Han har visat att han är en poängspelare och kan spela på flera positioner.

Av de tre spelare som presenterats idag är Justin Salmon mest intressant, en ung spelare som varit given i ett lag i Norrettan i två säsonger. Här finns det förhoppningsvis en spelare som kan konkurrera om en startplats relativt snart.

Avslutningsvis har vi fått höra från flera olika håll nu att samtliga spelare är knytna till den kontroversielle agenten/scouten Kian Karam. Vi kommer kontakta VSK för för en kommentar kring detta.

Foto: VSK Fotboll

Facebook Comments Box