ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med True Blues

True Blues

Näst på tur i vår artikelserie om hur andra lags supportrar ser på sitt lag och oss är Trelleborgs FF:s officiella supporterorgan, True Blues.

Jag antar att degraderingen från Allsvenskan förra året var en missräkning, vad var det som gick fel?

– Missräkning vet jag inte, men väldigt tråkigt. Men det gick lite för fort kanske genom serierna från Div 1 Södra till Allsvenskan. När vi gick upp var det sju säsonger sedan vi senast låg i allsvenskan. Serien har förändras väldigt mycket och blivit betydligt bättre. Denna gången räckte vi inte till helt enkelt.

En stor nyhet är att Mellby gård går in med många miljoner över flera år, det är nog många supportrars dröm att ha en stark finansiär som pumpar in pengar. Finns det någon oro från supporterhåll att Rune Andersson (Mellby gård) får för mycket att säga till om eller är ni enbart positiva?

– Vi ser det som positivt. Det känns väldigt proffsigt upplagt. Att klubben har majoritet i bolaget känns också tryggt. Tittar man på att pengarna ska räcka i 5-10 år så är det inga fantasisummor direkt. Men visst ger det förutsättningar som TFF tidigare endast kunnat drömma om. Lite liknande det ni upplevt och upplever med pengarna från VNL.

Vad är de som ni hoppas kommer förbättras i ert spel i år?

– I år ser vi det som en självklarhet att hemmaspelet måste sitta. Vångavallen ska bli den borg som den är känd för att vara. Inga lag ska tycka det är lätt att åka hit.

Vilka förväntningar har ni på säsongen och vilken tabellplacering är det rimligt att förvänta sig av Trelleborgs FF?

– Förhoppningarna från supporterhåll är en placering på övre halvan. Att känna att Allsvenska platserna är inom räckhåll.

Vilken spelare i laget kommer bli en snackis i Superettan 2019 och varför?

– Om han stannar så blir Felix Hörberg en spännande spelare att följa. Men det finns många bra spelare. En hel Salif Camara Jönsson gör alltid poäng. Zoran Jovanovic kan en bra säsong vara en liten trollgubbe i anfallet. Sebastian Olsson är en fantastisk spelare med en gudagåva i bolltouchen.

Hur mycket koll har ni på Västerås SK och vad tror ni om våra chanser att lyckas i Superettan?

– Tycker mig ha ganska bra koll på VSK. Tycker ni känns spännande och har en bra grund. Tror på en stabil mittenplacering för er. Om jag måste sätta en plats säger jag 10:a. Superettan blir tuff i år.

I fjärde omgången kommer TFF ta sig till Solid Park Arena och möta Västerås SK, det är visserligen en måndag som lagen möts men kommer vi få se några från True Blues på plats?

– Självklart kommer vi vara representerade i Västerås!

Facebook Comments Box