ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med Serik Fans

Vi fick en pratstund med Serik Fans och Rasmus Jonsson (På twitter @rankens).

Förra året gjorde Brage en väldigt bra vårsäsong men tappade på hösten men slutade ändå på en sjätteplacering. Är ni nöjda med fjolåret?

Jag är jättenöjd med fjolåret. I princip alla ”experter” tippade oss i botten, men killarna gjorde verkligen en bra säsong. Jag tror många lag blev chockade över hur bra Brage faktiskt var. Hösten var som du säger lite upp och ner. Vad det beror på är svårt att säga. Jag tror kombinationen av att det blev lite förändringar i spelartruppen (skyttekungen såldes mitt under säsong) , samt att vi hade ett väldigt tufft spelschema i höstas gjorde att vi inte plockade lika mycket poäng på hösten som på våren.

Vad är det IK Brage behöver arbeta med för att kunna ta kliv uppåt i tabellen?

Man kan ju välja att svara enkelt och säga att vi behöver ett par tre klass-spelare, men jag tror att kontinuitet är ledordet. Det som har tagit klubben dit vi är idag är hårt jobb, och en stomme bestående av lokala spelare. Klubben har inte ekonomin för att värva ”färdiga” stjärnor, utan man har fått förlita sig på att plocka bra spelare underifrån, t.ex Christian Kouakou och André Kamp. Jag tror att det är framgångsreceptet!

Vilka förväntningar har ni på årets säsong och vad är en realistisk placering för Brage i år?

Jag har höga förväntningar på Brage i år. Visserligen har man haft problem med skador på försäsongen, men stommen i laget finns kvar, och kvalitén finns också. Det är svårt att säga en specifik tabellplacering, men ifjol blev i ju sexa, så det vore ju dumt att sikta lägre än det.


Vilken spelare i erat lag kommer bli snackisen i Superettan 2019?

Det finns många. Men jag väljer att lyfta fram Anton Lundin. Han gjorde visserligen sex mål och hann sätta en del avtryck redan ifjol, men jag tror att det finns ett sparkapital där. Han har sett riktigt fin ut i Svenska cupen!

De senaste åren har ju VSK och Brage möts flertalet gånger, vilken koll har ni på årets VSK och vad tror ni om våra chanser?

Jag har hyfsad koll på VSK. Det känns som att man varit på gång upp flera säsonger, så när man väl tog steget så var det väl knappast någon skräll. Jag tror att VSK har bra chans att hänga kvar. Ekonomin tycks ju finnas och klubben har värvat bra. Jag tror VSK blir ett stabilt mittenlag!

Vi möts redan i andra omgången och VSK hoppas nog kunna slå publikrekordet, hur stort följe tror ni Serik Fans kommer komma med? Jag tror och hoppas att vi fyller nån/några buss/bussar! Förhoppningsvis blir det mycket folk på matchen!

Facebook Comments Box