ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Intervju med Östers Svenska fans redaktion

Näst på tur i vår rundvandring bland supportrar till årets Superettalag blir Östers Svenska Fans redaktion, där vi fick en pratstund med Johan Fagerström.

Östers IF slutade åtta efter att tappat lite fart på hösten, är ni 
nöjda med fjolåret?

– Både jag och nej. Sportsligt sett var det ett steg tillbaka jämfört med 2017. Samtidigt implementerade Christian Järdler en ny, spännande spelidé. Prestationerna har beskrivits som en berg- och dalbana. Vi kunde göra väldigt bra insatser, men var för ojämna över 30 omgångar.

Vad är det som Östers IF behöver förbättra för att kunna ta kliv 
uppåt i tabellen?

– Det blir viktigt att släppa till mindre målchanser. Det är inte backlinjen, utan laget som helhet som behöver minimera risker för att slippa åka på onödiga kontringar. Att värdera rätt och inte tappa bollen centralt på mittfältet är ett exempel på en sådan detalj.

Vilka förväntningar har ni på säsongen och vad är en realistisk 
placering för Östers IF?

– En realistisk målbild är topp 3 i Superettan. Vad vi förväntar oss är ett bättre år jämfört med ifjol där vi kan kriga om topplaceringarna in i det sista.

Vilken spelare i ert lag kommer bli snackisen i Superettan 2019
och varför?

– En svår fråga helt klart! Jag hoppas snackisen kommer bli anfallaren Gustav Ahrns genombrott (född 2000) eller Carl Johanssons som klasspelare.

Hur mycket koll har ni på Västerås SK och vad tror ni om våra chanser 
att lyckas i Superettan?

– Frågar du mig som är född på tidigt 90-tal så måste jag vara ärlig och säga att jag har dålig koll på VSK. Men utan att kolla upp statistik så är VSK ett lag som ökat sin publik de senaste åren med hjälp av engagerade supportrar, som dragit igång swishkampanjer med mera.

– Jag tror Västerås har goda chanser att lyckas klara sig kvar i Superettan. Man har en bred trupp, där det finns rutin från spel i de högre divisionerna, samtidigt som det finns en del spännande namn som kan överraska på den här nivån.

I Västerås finns det en rivalitet mellan Västerås SK och Västerås IK Hockey, trots att de tävlar i olika sporter. Hur är relationen mellan er och Växjö Lakers supportrarna?

– Det är lite komplext och beror på vem du frågar. En del gillar båda lagen. Andra gillar bara det ena laget och så vidare. Det är inte en helt okomplicerad fråga. Men jag skulle inte vilja hävda att det är en rivalitet på det sättet. Det är två olika idrotter och det gäller fokusera på rätt saker. Men som sagt, åsikterna går isär tror jag.

Facebook Comments Box