ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK Bandy – Hammarby Bandy

VSK mot Hammarby har i bandykretsar blivit en modern klassiker. Ikväll drabbar lagen samman på nytt, i en ytterst viktig tillställning. Tabellfemman VSK tar emot serieledaren Hammarby. I mina ögon sista chansen för, vårt, Grönvita lag att hänga på i kampen om den hett åtråvärda fjärdeplatsen. Hemmaseger och hoppet lever, oavgjort eller förlust och det blir mycket tufft att nå dit.

VSK Bandy har blandat och gett under säsongen. I sina bästa stunder, som i hemmamatcherna mot Sandviken och Edsbyn, har det varit utomjordiskt bra. De bästa insatserna på flera år om ni frågar mig. Problemet är emellertid att man inte kunnat förvalta dessa toppinsatser. Defileringen mot Edsbyn exempelvis, följdes av en riktig plattmatch i Lidköping mot Villa. Den här ojämnheten har hindrat VSK från att förankra sig i den absoluta toppen av tabellen.

Jag inbillar mig att en förklaring finns i Simon Janssons oerhörda betydelse för laget. När Köpingssonen går loss på alla cylindrar, som mot ovan nämnda toppkonkurrenter, då är VSK svårstoppade. Är han däremot mer mänsklig eller plockas bort av effektiva försvarare förvandlas Grönvitt till en överkomlig motståndare.

Med åtta omgångar kvar måste det till ett trendbrott. Fler killar än Simon Jansson måste kliva fram. Potential finns i Simon Folkesson (suverän glimtvis, men behöver bli mer jämn), Tobias Holmberg och Martin Landström. Trion har redan presterat bra men här finns ännu mer att hämta om vi ska snacka guldchanser . Vidare så är Ted Bergström ett frågetecken. Stundtals visar han sin klass, men oftast är Söderhamnssonen alltför anonym. Det håller inte i en klubb som förlorat en utpräglad måltjuv i Jonas Nilsson. Någon måste axla hans mantel.

VSK behöver under den resterande delen av säsongen visa att man inte står och faller med en överjordisk Simon Jansson. Ikväll väntar Bajen – därefter blir det en tuff bortamatch mot Broberg, söndag, följt av en bökig hemmadito mot Vänersborg på onsdag. Det krävs nog sex pinnar för att hänga med på allvar. Ikväll läggs grunden, därefter fullföljs bygget av ett stabilt toppfyra-bygge redo för ännu högre höjder.

Kvällens dröm: Jag hoppas på en publiksiffra som vida överträffar allt vi upplevt tidigare under säsongen, inklusive annandagsderbyt. Vidare hoppas jag att den potentiella nyckelmannen klacken sjunger högt och månghövdat för en gångs skull. Så att den annars trista maskinhallen framträder i i sin bästa dager.

Kvällens dröm 2: Utan att säga för mycket, jag kommer inte fälla några tårar om killen som introducerar, intervjuar och försöker (utan att lyckas) höja stämningen i hallen saknas ikväll.

Återkommer med en analys även efter matchen/Henke

Facebook Comments Box