ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 PRESENTERAR: Årets första silly-uppdatering

Knappt har det nya året börjat och det är redan dags för den första silly-uppdateringen. Försäsongsträningarna börjar så smått dra igång och det innebär bland annat provspel för totalt sett flera hundra spelare som söker lyckan i Div 1 Norra. Tranferfönstret öppnar snart också med allt vad det innebär av rykten och kontraktsskrivningar. Spännande tider som sagt.

Som alltid – glöm inte bort och tipsa om vad som händer i VSK och runt om i fotbollssverige.

Västerås SK

VSK kör igång sin första utomhusträning idag torsdag. Vi har redan avslöjat att brassen Lucas Fagotti kommer dyka upp. Faktum är att han redan är i stan och acklimatiserar sig. För hur det än är, Västerås är inte Sao Paulo så han lär behöva en stund på sig här i stan.

Det ska också så klart bli oerhört intressant att se och följa Tor-Arne Fredheim leda träningen för första gången. Alla är nog nyfikna, spelarna, klubben och supportrarna. Vi får hoppas att allt faller väl ut.

Igår fick vi reda på att Felix Adjei (fd Umeå FC) skrivit på för någon obskyr klubb i Österrike så han lär inte dyka upp för provspel som tidigare ryktats om. Två nya spelare som det pratats om och som eventuellt kan dyka för att visa upp sig är Arber Hasani (Husqvarna). Han är en targetplayer och ryktades så sent som i fjol till allsvenskan men är förmodligen inget VSK behöver just nu. Den andre är Rani Haddad (Assyriska) som är defensiv mittfältare. VSK ska ha varit i kontakt med honom för eventuellt provspel. Vi tror iofs att han skulle kunna vara nyttig i VSK men han är alldeles för skadebenägen, den spelarkategorin har vi tillräckligt av.

En liten sillynyhet är att vi har hört att de yngre ungdomslagen lyckats rekrytera spelare utanför länsgränsen. Det är ett gott bevis på att VSKs ungdomsverksamhet har skapat sig ett namn som lockar elitsatsande ungdomar även i den knivskarpa konkurrens som råder om talangerna i Mälardalen med alla elitklubbar som finns.

Nyköpings BIS

Klubben har gjort sin första utomlandstransfer när de sålde Andrew Jean-Baptiste till en Malaysisk klubb. Tyvärr för övriga lag i serien lär de fått in lite slantar för honom och de får loss en rejäl slant lönepengar som de betalade honom. Sammantaget bör de ge Nyköping möjlighet att bredda truppen som man är i behov av efter förra säsongen bantade trupp med 18 spelare.

Det försvinner visserligen en bra mittback i Baptiste men Bissarna själva verkar tycka att Nordenberg är lite bättre. Nu har man hämtat in Oskar Wickman från Älta IF som ny mittback. Bissarna såg ut att kunna bli ett väldigt mycket sämre lag fram till nu. Nu kan fräscha pengar och löneutrymme göra att man får ihop ett okej lag i år.

Team TG/Umeå FC

Fd Degerforspelaren Erik Sachs 20 år ska åka upp till Umeå och provspela för UFC. En mittback som gjorde 11 starter och 6 inhopp i Superettan men blev inte erbjuden något nytt kontrakt. På pappret är han en intressant spelare som säkert håller bra division 1 klass.

Team TG har en långsiktig ambition att gå upp i Superettan och de börjar få spets på många positioner i sin trupp sakta men säkert. Både Umeå FC/TG jagar mittbackar och Måns Sundström och Dillan Ismail (Båda UFC) för dialog med båda klubbarna. Ismail har dock fått erbjudanden från Superettan men tackat nej än så länge enligt VK. Mårtensson som ryktats vela provträna med VSK för tydligen diskussioner med TG. Om den flytten blir verklighet utbryter krig. Det är som att en spelare i Assyriska går till Syrianska eller tvärtom, sånt får bara inte ske. Speciellt inte Mårtensson som spelat i UFC sedan juniortiden.

Assyriska FF

Supportrarna i Assyriska har börjat samla in pengar för att Stefan Batan ska kunna ansluta till klubben. Stefan är en vänsterspringare som tillhört Hammarby de senaste säsongerna. Även om han bara spelade 29 minuter i Allsvenskan i fjol är han säkert bra på division 1 nivå. Han ryktas kosta runt 150-200.000kr för Assyriska. Även detta är en klubb som har möjligheter att kunna få ihop något bra. De har en handfull bra spelare i elvan som de verkar få behålla och lyckas de hitta en handfull till blir de nog och räkna med.

Syrianska FC

Det är rätt ont om silly-nyheter kring Syrianska, men vi vet att de har tappat sin målvakt Hampus Elgan till IK Frej. Just nu har de nog rätt svårt att rekrytera spelare när de jagas av fogden och inte har något vettigt ställe att träna på. Vilken spelare vill gå till en sådan klubb med de förutsättningarna.

Karlslunds IF

En av deras bästa spelare Simon Amin lämnar klubben för ÖSK. Även Brage var och drog i honom men han valde inte helt otippat att gå till Allsvenskan. Om detta gett några pengar till klubben utöver utbildningsbidrag vet vi inte. Kort därefter värvade iaf Karlslund Felix Bindelöv från Helsingborgs IF. Han spelade en hel del allsvenska matcher 2016 när HIF åkte ur men blev utlånad till Sandviken förra säsongen. Väl där var han ordinarie under våren men petades från startelvan under hösten när Sandviken förstärkte med några bosnier.

Arameisk-Syrianska IF

En spelare från Arameiska Archie Harvey fick lite överraskande provspela med IFK Göteborg. Det blev dock inget då IFK tyckte han saknade spetsegenskaper. Så nu lär han leta ny klubbadress och vi har säkert inte hört hans namn nämnas här för sista gången denna silly. Som nämnts tidigare har VSK varit intresserad av Archie men det är oklart vad status är nu.

Ny tränare för laget blir Stefan Fredriksson. Han är ett meriterat namn som har tränat Tyresös damer samt var med som tränare när Özcan tog upp Syrianska FC till Allsvenskan.

Det var silly-uppdateringen för denna gång – stay tuned, det lär komma mer.

Facebook Comments Box