ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Superettans omgång 5 – 2023

Min analys av hur det kommer gå i de olika matcherna i kommande omgång.

Östers IF – Östersunds FK: 1

Har inte sett någon indikation till att Öster ska börja tappa poäng, visserligen är det underskattade Östersunds FK som väntar men det kommer inte räcka till.

Jönköpings Södra IF – Västerås SK: X

VSK har inte vunnit borta mot Jönköpings Södra någonsin om jag är förstått det rätt, närmast en seger var i Svenska Cupen i det gamla formatet då VSK vann efter en förlängning 2006. Gräsunderlag har varit ett problem med VSK, laget har spelat 31 matcher på gräs sen 2019 och bara vunnit en endaste match per säsong (fem med HIF) och förlorat 17 matcher. Det är inga imponerande siffror. Tycker J-södra har spelat bättre än jag förväntat mig, de är obesegrade och har haft ledningen i tre av matcherna även om de bara vunnit en endaste match. VSK är dock ett bättre lag än J-södra, men jag är inte övertygad om att det räcker till och tippar ett kryss.

Landskrona BoIS – Gelfe IF: X

Har inte alls varit imponerad av Landskrona. I min ranking har jag Landskrona som det näst sämsta laget i serien efter Skövde AIK och det var just mot den Landskrona vann. Gefle tror jag kommer börja sjunka i tabellen snart. Nu gjorde Leo Englund mål senast, men jag tycker det är oklart om han håller på den här nivån. Trots att jag inte håller Landskrona högt så har jag dem som svaga favortiter då det är gräs och långresa för Gefle IF, jag tippar dock kryss.

Skövde AIK – IK Brage: 2

Håller Brage som ett lag som kommer sluta på den övre halvan, nu har de torskat mot VSK och GAIS som gått extremt bra men nu väntar lite lättare motstånd. Tycker målskyttet för Brage fortfarande är ett litet frågetecken om vem som ska göra målen. Skövde har i mina ögon inte lyckats ersätta sina spelare de tappade och det syns, förra säsongen gick bra då de var extremt vassa på fasta men i år har de inte fått till det alls och inte utvecklat sitt spel. Tror Brage vinner detta med ett mål.

Örebro SK – AFC Eskilstuna: 1

Jag tycker faktiskt inte 3-0 förlusten mot VSK återspeglar matchen, framförallt var första halvlek jämn och VSK lyckas göra två mål som delvis punkterar matchen. Nu är det så klart svårt och göra mål när man saknar en vettig forward. Tror faktiskt att ÖSK kommer dominera spelat ganska kraftigt mot AFC, sen är det oklart om någon kan omvandla det till en seger. Men tror första målet kommer nu och då blir det nog ÖSK seger.

Trelleborgs FF – GIF Sundsvall: 1

Det här är för mig en väldigt svårbedömd match då jag inte riktigt vet var varken Trelleborg eller Sundsvall står. Anledningen till att jag sätter en etta är att det är just gräs och en lång resa för Sundsvall. Sundsvall tycker jag har blandat högt och låg med sina insatser, Trelleborg har bara 3 poäng men är ett lag som borde vara på den övre halvan när säsongen ska summeras, hemma lär det vara bra.

Utsiktens BK – Örgryte IS: 1

Det här är en svårbedömd match, att Utsiktens BK har hemmaplan kommer inte betyda ett skit då de inte har några supportrar och det här kommer bli som en extra hemmamatch för ÖIS. Men ÖIS har inte sett bra ut, tycker det börjar osa lite bottenlag om dem. Utsikten tycker jag spelade rätt ok mot GAIS och nu möter de ÖIS som jag tycker är klart sämre. Har velat lite fram och tillbaka men landat i att Utsikten tar detta.

Helsingborgs IF – GAIS: 2

GAIS jättebra, Helsingborg inte jättebra. Det här kommer bli den femte raka förlusten för HIF,

Facebook Comments Box