ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför helgens omgång

Utöver hemmapremiär för VSK Fotboll är det full omgång i Div 1 Norra i helgen. Med våra grönvita glasögon på oss så ser vi gärna oavgjorda resultat i de övriga matcherna. Så här tidigt på säsongen är det välidgt svårt att veta var övriga lag står formmässigt, det blir mycket gissningar och vi har säkert mer fel än vi brukar ha i våra tips. Vi fick se en hel del skrällar första omgången och det kan säkert fortsätta även i denna.

Sandvikens IF – Karlslunds IF: X

Utöver förlusten mot Sollentuna under försäsongen har Sandviken max släppt in ett mål per match under hela försäsongen. Samtidigt har man inte heller gjort mer än ett mål mot meriterat motstånd. Det här är en match som luktar kryss, Karlslund har gjort en bra försäsong och faktiskt inte förlorat en endaste match i år mot division 1 motstånd och man vann faktiskt mot VSK (även om grönvitt var bättre). Hade det varit hemmaplan för Karlslund kanske de skulle ha varit favoriter, nu luktar det oavgjort.

Rynninge IK – FC Linköping: X

Ett nykomlingsmöte på två lag som ändå lever i två helt olika verkligheter. Rynninges spelare har minimilöner medans i FC Linköping kryllar det med utländska spelare som inte lär ha flyttat hit gratis. Båda lagen spelade oavgjort i första omgången, Rynninge mötte Arameiska och Linköping mötte Bissarna. Det känns som en väldigt jämn match även om Linköping ska vara det bättre laget på pappret, men Örebroarna är ett sammansvetsat gäng som spelat länge ihop och de visade mot ASIF att de kan komma tillbaka efter att ligga under och vara tillbakapressade. Det får bli ett kryss men det kan gå hursomhelst.

Västerås SK – Akropolis IF: 1

Nu jinxar vi ordentligt och tror självklart på VSK seger. Akropolis har värvat bra men också tappt bra spelare, vilket vi i praktiken tror att man är ungefär lika bra som förra året. VSK har trotts allt fyllt på med bra spelare och inte tappat någon tongivande spelare, vilket med en viss tvingande logik borde betyda att VSK är bättre än i fjol. Av det vi såg från VSKs match och det som vi skummat igenom av Akropolis – Team TG känns VSK som favoriter till segern i denna match. Sen ska det som allitid bli intressant och se hur Akropolis klarar av 6000 i publiken som kommer höja grönvitt ett par snäpp till. Ska vi gå upp, då MÅSTE vi vinna hemma, oavsett motstånd.

Carlstad United – BK Forward: 1

Både Carlstad och Forward vann mot lagen i Södertälje som är topptippade. Nu får vi se hur båda lagen hanterat den eufori som säkert kändes efter att ha tvålat till favoriter i premiären. Vilket lag klarar bäst av att landa i verkligheten igen? Vi tror att CU är lite starkare i form av hemmaplan och mer rutin av Div 1. Men vi varnar också för Forward, de var duktiga i helgen när de nollade Assyriska.

Team TG – Syrianska FC: X

TG är egentligen ett bra lag med en bra defensiv, men de brukar ha svårt att göra mål. Syrianska kommer efter en snöplig förlust och ska göra en lång Norrlandsresa. Det vet vi kan jämna ut annars ganska ojämna odds. Syrianska imponerade inte senast, de lyckades prestera vad man i folkmun kallar gå-fotboll, det lär inte duga på den här nivån. Deras annars duktiga mittbackspar bjöd på två mål när man till synes inte orkade markera helt fristående CU-spelare som dessutom stod still i straffområdet. Hade de spelat under Liston hade det blivit 100 vändor i Bågebacken som straff för den slappheten. Nu är det dessutom full turbulens i klubben igen eftera att sportchefen och hela sportgruppen avgått med omedelbar verkan. Vill vi ens veta vad som kan tänkas ligga bakom detta abrupta avhopp/avskedande? I laget finns så klart massor med kreativitet och skicklighet. Vi tror att när man väger ihop allting hamnar man på ett oavgjort resultat. Båda lagen vill nog visa sig själva att man kan bättre än vad man presterade i premiären. Efter VSKs match är den här matchen vi kommer följa noggranast.

Nyköpings BIS – Umeå FC: X

Egentligen känns Bissarna mer spännande än Umeå som lag betraktat. Detta sagt kan vi också tycka att Bissarna borde presterat bättre under försäsongen än vad de gjort och framförallt borde man ha vunnit mot Linköping i premiären. Om vi höll på bissarna skulle vi varit besvikna på lagets prestation i den matchen. Umeå och andra sidan har inte imponerat under försäsongen och tog bara en poäng hemma mot Sandviken senast. Tränare Jeglertz tycks hålla på med att bygga om laget och spelsättet. Det verkar inte ha satt sig än och även om Bissarna är favoriter i den här matchen tror vi på ett kryss då inget av lagen riktigt än har nått sin kapacitet.

Assyriska FF – Arameisk-Syrianska IF: 1

Assyriska förlorade mot Forward i söndags. Vi skriver upp det på kontot premiärnerver de laget defintivt bör kunna prestera bättre än vad vi såg i den matchen. Laget har så klart bättre koll på Arameiska då tränaren har hämtats därifrån och i våra ögon har Assyriska värvat klart bäst av dessa två lag. Lite förvånande blev det bara kryss för Arameiska mot nykomlingen Rynninge, men det kanske lossnar när de får vara underdogs och inte favoriter. Assyriska ska vara favoriter och vi tror att de fixar sin första vinst. Samtidigt är den här matchen så nära man kan komma ett riktigt derby utan att inte vara det. Det skiljer bara 15 minuters bilfärd mellan arenorna. Skulle vi ha garderingar skulle vi definitivt gardera denna match.

Sollentuna FF – Skellefteå FF: X

Sollentuna kryssade mot nykomlingen Karlslund och spelmässigt känns det just nu i alla fall som att de är på samma nivå som förra året. Skellefteå hade en tuff första halvlek när VSK körde över dem med 3-0. I andra halvlek stod man upp bättre och fick ordning på sitt speloch spelare som Sebastian Shafei-Åman lär skapa en hel del problem för Sollentuna och senare andra lag i serien. Även om Skellefteå är vana att göra långa resor är det långa resvägarna en nackdel för dem så några favoriter är de inte i denna match. Vi satsar på ett kryss även här.

Facebook Comments Box