ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hemmapremiär – vi ses på Hitachi!

Då var det äntligen dags för VSK dams hemmapremiär. Efter en övertygande seger i ”tältet” borta mot Karlstad Fotboll är det dags för hemmapremiär mot IK Sturehov från Örebro på söndag kl. 13:00. I premiären spelade Örebro-laget 2-2 hemma mot Rävåsens IK Karlskoga.

Förra året hade Grönvitt en del problem med Sturehov, vi förlorade tungt hemma med 0-1 efter att ha radat upp målchanser. I returen blev det en stentuff batalj där matchen slutade 1-1. Sturehov är ett starkt lag som är svårspelade och de har en grym målskytt i Alma Lerjeryd som vann skytteligan i serien förra året. Alma gjorde mål i båda matcherna mot oss förra året och hon gjorde även mål nu senast i seriepremiären mot Rävåsen. Hon är en spelare som Grönvitt måste hålla koll på. Jag tror att Sturehov kan utmana i serien, förra året började laget mycket svagt men på hösten var de bäst i hela serien.

Grönvitts spel i premiären såg oerhört bra ut. Försvarsmässigt var det en stabilitet som jag inte riktigt sett tidigare. Kantspelet var starkt och på mitten styrde vi matchen helt och hållet. Sturehov har en stark backlinje och det gäller nu att vi blir vassare och tuffare i våra avslut än senast, samtidigt som vi måste hålla koll på deras kontringar. Vi borde kunna utnyttja den snabbhet och löpstyrka som Nathalie Brorson, Elin Antonsson (bilden) och Wilma Hedenström har längst fram. Kan vi få snurr på det blir det tufft för Sturehov att stå emot. Vi har dessutom ett vapen i att båda våra hörnläggare, Wilma Hedenström och Sargonia Solaka slår hörnor med hög kvalitet och det gäller att vi är påkopplade och tuffa i straffområdet och tar vara på detta, vilket vi inte gjorde mot Karlstad.

Kan vi hoppas på mycket Grönvitt på läktaren?

Kan många med Grönvita-hjärtan hitta till Hitachi på söndag? Jag hoppas det. Vi har ett starkt lag som kommer slåss om seriesegern. Det kan vara värt att följa resan mot division 1. Publiksnittet för Grönvitt förra säsongen var på knappt 200 åskådare och toppnoteringen var mot Gideonsberg då 477 åskådare var på matchen. Jag tror att VSK var bäst i division 2 med detta. Men så klart borde vi inte vara nöjda med det.

Det är dags att vi börjar utmana division 1 och kanske Elitettans publiksiffror. Med tanke på hur många supportrar VSK har så bör vi kunna trycka upp publiksiffrorna något. Om vi bortser från Malmö FF (1 723 mot Umeå) och Örebro SK:s (782 mot Lidköping) premiärer i Elitettan, så var den bästa siffran 450 personer när Sunnanå tog emot Alingsås. I division 1 var toppsiffran 587 mellan Eskilsminne och Helsingborg (derby) och 479 personer mellan Elfsborg och Degerfors. Den lägsta siffran i Allsvenskans första omgång var mellan BP och Linköping, då 347 personer var på matchen. Borde vi inte kunna närma oss dessa publiksiffror?

På lördag eftermiddag ser vi förhoppningsvis våra Grönvita-herrar chocka Malmö FF och sedan är det dags för våra Grönvita-damer på söndag.

Kärleken ligger i klubbmärket. Alla Grönvita, vi ses på Hitachi på söndag kl. 13:00.

Facebook Comments Box