ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Härlig krigarseger i ett regnigt Uppsala

Medan regnet öste ned i en strid ström besegrade VSK Bandy Sirius med 6-5 på Studenternas IP. I en match som var lika svängig som svårspelad. Romantikerna som yrar om att bandyn alltid ska spelas ute tar sig nog en rejäl funderare ikväll.

Det var en match som i högsta grad svängde när det kom till målskyttet. Lagen följdes åt och turades om att leda. Regnet och det efterföljande, svårspelade, underlaget gör det svårt att ge till någon utförlig analys. Det blir lite i svängigaste laget i sådana här förhållanden, där små marginaler avgör.

En match som den här kan sluta hur som helst men ikväll hade VSK marginalerna på sin sida och drog det längsta strået. Försvarsspelet lämnade även ikväll en del i övrigt att önska. Henrik Kjelsson tvingades exempelvis till ett antal monsterräddningar mot sina forna lagkamrater.

Förutom Kjelles nivå fanns det även en del annat att glädjas åt. Jag tycker inte minst att man kunde skönja en annan vilja ikväll. Spelarna stred tappert, hade en annan glöd i blickarna och ville verkligen vinna därute.

Dessutom förtjänar Robin Andersson kredd. Den gänglige anfallaren är alltid farlig framför motståndarens mål och fick ikväll betalt genom tre mål. Det sista, som innebar 5-4, var ett riktigt drömmål där Storken tog ner en magisk långpassning av Tobias Holmberg och gjorde processen kort. Nedtagning på bröstet och distinkt avslut i samma moment. Klass!

Det görs inte så många mål av den kalibern under en säsong men ikväll fick målet konkurrens av Oscars Gröhns formidabla kanonskott som innebar 4-4. Projektilen måste vara kulturbärarens främsta fullträff i karriären.

6-5 blev det som sagt i VSK:s favör. Jublet som uppstod efter matchens slut var underbart att höra. Det vittnar om ett lag som haft det kämpigt men som brinner för sitt klubbmärke. Segern lär bli viktig inför fortsättningen, även i en mental mening.

Nu tar vi oss an Motala i plåtladan på onsdag. Årets sista match. Hoppas laget då fortsätter på den inslagna vägen, under helt andra och bättre förutsättningar.

Facebook Comments Box