ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Halvtid för damlaget- Ny seger och häng på toppen!

VSK:s damer ångar på i Division 2 Mellersta Svealand och avslutade vårsäsongen med att ta en ytterligare seger hemma på Iver Arena. Salagänget Norrby SK besegrades med 5-2 vilket innebär att Grönvitt glider upp på en andraplats i tabellen bakom Bele Barkarby (som VSK förövrigt besegrade stort i premiären) tack vare att Östervåla IF tappade poäng i sin match.

Kort om vårsäsongens sista match. VSK var trögstartade idag men när man väl fick igång maskineriet hade inte Norrby mycket att säga till om. Med 2-0 i paus kändes ledningen ganska trygg och man gick sedan upp till 4-0 innan Norrby tilläts reducera. Därefter ökade man på till 5-1 innan Norrby stängde målprotokollet för idag med att reducera till 5-2.

Det fanns flera spelare att lyfta fram i matchen men det stora utropstecknet stod blott 14(!)-åriga Tilda Hellén från klubbens F15-lag som fick göra sitt första mål (dessutom ett riktigt snyggt sådant) för Grönvitt på seniornivå. Superhäftigt och Anno-redaktionen gratulerar givetvis! Vill även plussa lite extra för Louise Johansson som likt gubben sin i herrlaget visar prov på silkeslena fötter med fina dragningar och öppnande passningar. Dessutom målskytt idag! Safiya Abdulkadir Abshir var en riktig terrier på mitten och hittade flera öppnande krossbollar. Lagkapten Thea Nilsson var en trygg utpost i backlinjen, även om insatsen till Norrbys sista reduceringsmål lämnade mer att önska. Även solen har sina fläckar, som det heter!

Så vad gäller för damerna i höst? Som nämnt tappade Östervåla sin andraplats till VSK vilket innebär att VSK bara har en poäng upp till Bele Barkarby. För att avancera upp till Division 1 så krävs det en serieseger vilket absolut får ses som en realistisk möjlighet. De två matcher som VSK förlorat under våren kom mot just Östervåla på bortaplan och även mot ESK, också där på bortaplan. Serien startar igen i augusti när VSK möter Hällbybrunns IF på bortaplan den 6/8. Första hemmamatchen i höst blir en nyckelmatch direkt när VSK möter Östervåla IF på Iver Arena 13/8! Notera i kalendern och ta er till Rocklunda i augusti!

/MK

Facebook Comments Box