Grönvit kross i premiären!

I försommarvärmen på Iver Arena stod VSK:s damlag för en rejäl överkörning när man besegrade gästande Järfällaklubben Bele-Barkarby FF med 6-2 (3-2). Stor premiärhjältinna för Grönvitt var förstås Elin Antonsson som stod för ett äkta hattrick i första halvleken.

Elin Antonsson

Det mesta VSK:s damlag gör nu förtiden blir historiskt. Laget gjorde sin debutmatch i Division 2 i samband med dagens premiär men visade inte på några stora nerver under matchens inledning. Det nya och unga laget från förra året har blivit förstärkt med välbehövlig rutin och man såg rejäla ut i inledningen av matchen. Laget dominerade bollinnehavet från start och lyckades hitta en hel del farligheter i djupled där framför allt Elin Antonsson var ett enormt hot med sin fina teknik och explosiva snabbhet. Det dröjde dock till den 28e matchminuten innan VSK tog ledningen. Här började Antonsson sin hattrickshow! 1-0 på hörna och i samma situation blev också Bele-Barkarbys målvakt Olivia Waller olyckligt skadad när hon försökte rädda bollen men kolliderade olyckligt med huvudet i stolpen. Waller fick senare också avbryta matchen. Annoredaktionen hoppas förstås att allt är OK med Waller och önskar ett snabbt tillfrisknande från en eventuell hjärnskakning! Antonsson kunde i den 38e där hon elegant skapade sig en yta på mitten för att sedan sätta full fart mot målet och egentligen springa in bollen i mål, helt ostoppbar! 3-0 kom strax därefter efter att Elin bombat upp bollen i nättaket. Efter 3-0 blev VSK lite väl bekväma med den fina ledningen i det fina vädret och hastigt och olustigt hade gästerna hämtat upp till 3-2 strax innan pausvilan.

I den andra halvleken var det dock inget snack om saken. I den första halvleken så skapade gästerna en hel del farligheter men utmärkte sista utposten i Freja Grabmüller stoppade Bele modigt och effektivt. Men i den andra halvleken fick gästerna knappt låna bollen och VSK dominerade fullständigt. VSK fortsatte att skapa chans på chans, mycket förstås genom Antonsson. När Emma Lindgren satte 4-2 med en otroligt vacker yttersida i bortre gaveln kändes segern kassaskåpssäker. Antonsson utökade sedan till 5-2 inte långt efteråt och Lindgren fick även sätta pricken över i:et med 6-2.

En glad Emma Lindgren firar 4-2 målet.

Vad betyder den här segern då? I intervjun efter matchen med Anno så sa tränare Lisa Hellenberg att Bele nog bör ses som en av toppkonkurrenterna men att det är otroligt svårt att sia något om motståndet i den här serien. Det går i alla fall konstatera att VSK spelade i stora delar av matchen en väldigt fin fotboll med ett tryggt försvarsspel, kontroll på bollinnehavet och konstant hot i djupled vilket ledde till att man skapade mycket offensivt men också kunde lösa det mesta defensivt genom ett så dominant bollinnehav. Hur det blir i resten av serien är svårt att sia förstås, men bättre start på säsongen går det ändå inte att få!

Laget stod för en fin laginsats i dagens match, men vill förstås hitta några hjältinnor att lyfta lite extra:

Elin Antonsson. 4+1 säger allt. Fullständigt dominant med sin fart och teknik. Vi på redaktionen tippar Elin tidigt som skyttedrottning i Division 2 i år.

Julia Holmström. VSK:s vänsterback bidrog med ett lugnt och tryggt försvarsspel och var en säker uppspelspunkt under matchen.

Freja Grabmüller. Inte mycket att göra på något av målen man släppte in idag. Dominant i eget straffområde! Modig, stark och rejäl i luftrummet.

Simon Johansson och Jesper Adolfsson var på plats.

Gällande själva matcharrangemanget så tycker redaktionen att det förstås ger goda signalvärden att herrlagets kapten Simon Johansson agerar entrévärd när frugan Louise lirar boll! Sen kan det tyckas vara lite märkligt att man inte har bollkallar även på damernas matcher. Längre avbrott i matchen drar ned på tempot och det är ju faktiskt inget som är till gagn för VSK, där tycker jag klubben faktiskt får ta tag i redan till matchen på lördag klockan 12 när VSK möter Hällbybrunns IF.