ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

De ger VSK Fotbolls säsongsinledning underkänt

En poäng på tre matcher och VSK Fotboll ligger redan på nedflyttningsplats i Superettan. Anno 1904 tog kontakt med två tidigare VSK-tränare och fotbollsexperter som sågar insatserna i säsongsinledningen.

Det är 27 matcher kvar av säsongen och gott om chanser att ta poäng och avancera i tabellen, men om man ska tro fotbollsexperterna Matthias ”Hasa” Andreasson och Hans ”Hansken” Johansson kommer det bli en riktigt tuff säsong för Grönvitt.

Vad tycker du om VSK säsongsinledning?

Matthias Andreasson: Under förväntan i alla tre matcherna. Stillastående, krampaktigt och överlag individuella matcher för varje spelare istället för laginsatser.

Hansken Johansson: Säsongsinledningen är katastrof. Får stryk mot ett var det verkar ganska svagt BP, spelar oavgjort med tur mot Östersund saknar all form av kreativitet framåt och slår bort otaliga lätta bollar från mittfältet. Matchen idag är bland de sämsta prestationer jag någonsin sett i VSK, idéfattigt, håglöst, uppgivet. Någon målchans i slutet på första halvlek annars ingenting av eget anfallsspel. Dessutom individuella prestationer som är långt under gränsen.

Vad behöver VSK göra för att börja vinna matcher?

Matthias Andreasson: Löpa snabbare, mer inriktat och med och för varandra. Addera till omställningsspel offensivt, högre bolltempo, fler som är delaktiga. Släppa loss tillsammmans.

Hansken Johansson: Laget måste ställa upp med rätt gubbar på rätt plats. Veta vilka som är bra och lita på dem vilket kan vara svårt nu när man gjort några av de bästa spelarna både till avbytare och motivationslösa. Tänker här framför allt på Tronet och Prodell finns fler. Hitta ett spelsystem som ger framför allt spetsspelare möjligheten att ta vara på sitt bästa. Jobba stenhårt med en egen offensiv spelidé och inte fokusera så mycket på motståndarna. Efter dagens prestation bör hela laget samlas och bestämma sig om det vill vara en vargflock eller fårskock.

Tror du VSK kan vända det här och rädda kontraktet?

Matthias ”Hasa” Andreasson var assisterande tränare i VSK 2005. Idag är han bland annat fotbollsexpert i P4.

Matthias Andreasson: Klart det går att vända men inte om gruppen inte först och främst individuellt men också tillsammans inser att grunderna behöver förbättras och göras tillsammans. Jag har sett åtta superettanmatcher i år och konstaterar att alla andra matcher där VSK inte varit inblandade har hållit högre kvalitet. Man kan prata om xG, bollinnehav etc men faktum är att VSK, än så länge, har väldigt mycket att bevisa. Tror det blir tufft. Läskigt likt känslan från 2005 även om det är tidigt ännu.

Hansken Johansson: Fortsätter det så här är vägen given men det har bara gått 3 omgångar, mycket återstår och visst kan vi vända. Lite likt oss att måla fan på väggen tidigt men serien är jämn och det verkar inte finnas så många givna räddningsplankor.

VSK Fotbolls kommande matcher:

Östers IF – Västerås SK 25/4, kl 19
Västerås SK – Örebro SK 1/5, kl 13

Foto: VSK Fotboll, Ida Björnström

Facebook Comments Box