ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Granath kan stanna i Grönvitt

Årets forward, bäst i Superettan och dessutom nytt målrekord! Ingen kan skoja bort den bedrift Viktor Granath lyckats med under sin första säsong i svensk elitfotboll. Samtidigt finns det kanske en chans att han blir kvar i VSK.

– Det är en helt osannolik känsla att bli utsedd till årets spelare, speciellt som ny i superettan, som jag är. Jag får nog nypa mig i armen för att förstå att det här är sant, säger Viktor Granath till Svensk Elitfotboll.

Det naturliga skulle i alla lägen vara att VSK säljer Granath till en klubb i Allsvenskan eller varför inte en krisande holländsk eller belgisk klubb som har problem med målskyttet. Men det finns både en och tre faktorer som gör fallet Granath unikt och det är inte alls säkert att han lämnar klubben.

  1. Åldern. Viktor Granath har gjort en succésäsong i Superettan och skulle mycket väl kunna göra många mål även i Allsvenskan, men när nästa säsong drar igång har skyttekungen fyllt 29 år. Även om utvecklingskurvan gått spikrakt uppåt de senaste åren finns det nog en risk för att han nått sin peak. En övergång till Allsvenskan skulle kunna innebära att han får avsluta sin karriär med att nöta bänk, om det vill sig illa.
  2. Familjen. Skyttekungen har i sociala medier avslöjat att han och sambon väntar barn i vår. Rykten säger dessutom att familjen Granath trivs bra i staden. Någon flytt till Brattvåg eller Vietnam är nog inte att vänta.
  3. Vad kan VSK och Västerås erbjuda? Om Viktor Granath blir kvar i klubben och stommen från höstens startelva förblir intakt kan VSK med trovärdighet gå ut till samarbetspartners, sponsorer och supportrar och tala om toppstrid. Med några spännande nyförvärv och en kontraktsförlängning kan Granath bli hjälte i sin nya hemstad.

Viktor Granath har i de intervjuer han gett varit lagom diffus med sina framtidsplaner och både sagt att han inte stänger några dörrar och att han inte har någon aning om vad som händer nu – en anledning till det kan vara att han faktiskt inte riktigt vet vad han vill.

VSK Fotboll har kontrakt med Viktor Granath i ett år till och måste inte sälja honom till vilket pris som helst. Därför är vår bedömning att det fortfarande finns en viss chans att Granath stannar i Grönvitt.

Facebook Comments Box