ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Årets spelare 2022!

Som ni kan läsa i gårdagens artikel delade vi ut plats 3-5, och idag är det dags att utse de två bästa spelarna.

Föga oväntat är det Simon Johansson och Viktor Granath som är de två spelarna i toppen. Men vem vinner?

För att gå tillbaka till vår omröstning får alla 6 i redaktionen placera ut de 7 bästa spelarna under året. Samtliga i redaktionen satte Simon och Viktor som etta och tvåa.

Kandidat: Viktor Granath

Nyförvärv från division 1 och det kunde bli både fågel och fisk. Vi var nog många som hoppades på att Viktor skulle vara bra, men det var nog helt ärligt ingen som trodde han var SÅ bra som han visat sig i år. I vissa texter läser man saker i stil med ”Han är bra i boxen men inte så delaktig i spelet” och vi kan inte såga en mening mer än så. Viktor styr och ställer på planen, han är delaktig på många ställen och har en snabbhet och smidighet man inte riktigt kan tro med tanke på hans längd. 24 mål och nytt målrekord i Superettan, men i ärlighetens namn borde han kunna gjort 6 mål till bara mot Brage och AFC i avslutningen, så att det just blev 24 mål kan knappast anses vara tur. Viktor är en grym boxspelare och hans livsfarliga vänsterfot och fina huvudspel har givit enorm huvudvärk för motståndarna i år. Lägg där till att Viktor igår också blev utsedd till årets spelare i Superettan.

Självklart ska Viktor vinna förstaplatsen med all denna information.

Kandidat: Simon Johansson

Simon är Simon och är ett proffs ut i fingerspetsarna. Han ger allt i alla lägen men har stundtals tidigare år sett lite trög ut, kanske lite trött och saknat det där lilla extra. Fin passningsfot och bra skott har han alltid haft, men i år har kaptenen blommat ut fullständigt. Vilken säsong. Han ligger bakom i praktiken varenda anfall, och gör mängder med mål assist och tredjeassist. Statistiken från statistikverktyget Wyscout talar sitt tydliga språk, Simon Johansson är en suverän fotbollsspelare och har garanterat flera år kvar på hög nivå och vi är helt övertygade om att Simon är en av Superettans absolut bästa spelare. Tar vi också med den trohet han känner och visar för klubben, med ett klubbhjärta av allra finaste slag så känner vi ju:

Självklart ska Simon Johansson vinna förstaplatsen med all denna information.

Och vinnare är…..

Nej, vi kunde inte annat än låta Simon Johansson och Viktor Granath dela på förstaplatsen. Tre stycken satte Viktor som etta (och Simon som tvåa), och tre stycken satte Simon som etta (och Viktor som tvåa). Beslutet att då låta spelarna få dela på förstaplatsen känns helt rätt!

Kommentarer från spelarna själva

”Vad glad jag blir att få dela priset med Simon, han har styrt det här laget åt rätt håll hela säsongen och under hösten har han varit en gigant!” säger Viktor Granath till Anno när han får reda på priset.

Givetvis är det väldigt kul att många verkar tycka att jag spelat bra i år, alla positiva kommentarer man fått betyder mycket. Enligt mig så tycker jag att Viktor Granath är given på förstaplatsen. Det han har gjort i år är helt unikt och mål är det som betyder mest i fotboll. Men det är oerhört kul att ni har uppskattat det vi gjort på planen. Vi har ju tillsammans nästan gjort lika många mål som hela Örebro gjorde” säger vår ödmjuke lagkapten Simon Johansson.

Senare på kvällen när priset som årets spelare i Superettan är avgjort hör kaptenen av sig igen för att säga: ”Ni får nog ge mig 2a platsen nu efter kvällens big slam”. Men nej Anno står fast vid att dela priset!

Vi kan alltså sammanfatta med att säga att det är svårare att bli årets Anno-spelare än att bli årets spelare i Superettan!

Så återigen. Tack Simon Johansson och Viktor Granath för era fantastiska insatser år 2022!

Facebook Comments Box