ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Gör det hela till en Grönvit autostrada mot andraplatsen!”

Imorgon smäller det. Matchen med stort M. Bandyns El Clasico.  VSK mot Sandviken. Ett möte omgärdat av många minnen, historier väl värda att berättas.  Imorgon lämnar vi emellertid historierna därhän. Då gäller nuet och en högst åtråvärd andraplats. En placering som skulle innebära radikalt förbättrade förutsättningar i slutspelet. Det hela ger också förutsättningar till riktigt bra bandy. Inga parkerade bussar, snarare full gas framåt.

Förutsättningarna är enkla. Grönvit seger med två måls marginal och andraplatsen är i hamn. Det blir en svår men långtifrån omöjlig uppgift.  Eftersom matchen spelas i Västerås kan VSK också dra nytta av det. Publiken brukar bjuda upp när det kommer till matcher av morgondagens snitt. Ge den där elektriska känslan. Förstärka laget med en 12:e spelare.

Jag vill känna den där elektrifieringen imorgon. Komma till en arena  med köer vid varenda ingång, lämna densamma tömd men lättad, med klackens sång ljudandes i ryggen. Det är en match som borgar för något sådant.  En andraplats i potten med allt vad den innebär måste bara borga för det.

VSK med Simon Jansson och Martin Landström i det kreativa förarsätet – mot Sandviken – med Berlin och Edlund. Bandy i världsklass och ett riktigt tungviktsmöte som ritar kartan för slutspelet.  Det brukar vara ren klass när dessa giganter drabbar samman.  Under rådande förutsättningar bör det, om möjligt, bli ännu bättre!.

Bege er till hallen imorgon kväll.  Ackompanjera Kjellsson, Joneby, Landström och Jansson med fyllda sektioner och högljudd sång. Gör det hela till en Grönvit autostrada mot andraplatsen Det förtjänar och behöver laget.  Som  salig Kalle skulle ha sagt: ”Hejsan alla är ni klara!”

Facebook Comments Box