ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Detta krävs för att VSK ska gå vidare i cupen!

Det här är förutsättningarna inför sista omgången i cupen för att VSK ska gå upp. Eftersom AIK vann med 3-0 mot Östersunds FK så har de ett måls bättre målskillnad än VSK. Om lagen skulle hamna på samma poäng så är det följande turordning som gäller

 1. Målskillnad
 2. Flest gjorda mål
 3. Inbördes resultat
 4. Disciplinära poäng
 5. Ranking

Disciplinära poäng räknas ut som att varning ger 1 poäng,  målchansutvisning 2 poäng, lindrig utvisning 3 poäng, grov utvisning 4 poäng, varning och målchansutvisning 3 poäng samt varning och grov utvisning 5 poäng. Här har just nu AIK två gula kort och VSK sex gula kort så VSK har en nackdel med 2-6 i disciplinära poäng.

Så går VSK vidare i cupen

 • Om AIK tappar poäng mot Varberg samtidigt som VSK vinner
 • Om AIK vinner så måste VSK antingen
  • Vinna mot ÖFK med två mål eller fler än vad AIK vinner sin match med
  • Vinna mot ÖFK med ett mål eller fler än AIK vinner sin match med samtidigt som AIK skaffar minst fem disciplinära poäng fler än VSK.

Ett oavgjort resultat kommer aldrig hjälpa då AIK går vidare vid vinst och oavgjort, vid förlust går då Varberg om VSK.

Eftersom Varberg har en teoretisk möjlighet att gå vidare vid vinst så känns det som VSK ändå har hyggliga chanser. VSK möter ett avhängt ÖFK och med lite flyt så kan det rinna iväg även om ingenting kommer gratis.

Om VSK skulle gå vidare så väntar tyvärr ytterligare en borta match, endast de fyra bästa gruppettorna får hemmaplatsfördel. Det är först i den kommande semifinalen och finalen VSK har via lottning chans att få en match hemma. Den 18 maj spelas finalen i Svenska Cupen och det vore väll trevligt att få åtnjuta den på Solid Park Arena.

Facebook Comments Box