FÖRSÄSONGSKOLLEN: VECKA 9

Denna vecka har flera lag i norrettan imponerat när de mött kvalificerat motstånd. Veckans skräll stod nog dock Akropolis för som slog seriefavoriten Vasalund.

IK BRAGE–SANDVIKENS IF 3–0
Topptippade IK Brage tog emot nykomlingarna Sandvikens IF, och trots att Brage vann med 3–0 så speglar inte resultatet matchen. Sandviken spelade ut Brage i 60 minuter och hade klart flest målchanser, sedan gjorde Brage mål på en hörna och följde upp med en straff och någonstans där tog energin slut hos nykomlingarna. Får Sandvikens ordning på sitt anfallsspel kommer de bli ett farligt lag, i våra ögon var Brage effektiva men imponerade inte i övrigt.

IFK UDDEVALLA–CARLSTAD UNITED 3–0
Andra matchen i rad som Carlstad United åkte på stryk mot ett division 2-lag, denna gång mot IFK Uddevalla. Tränare David Ekelund sa till deras webbplats: ”Sammantaget en match där vi äger mycket boll men skapar alldeles för lite. Uddevalla ligger bra i sitt försvarsspel och kontrar sönder oss.”

IFK LIDINGÖ–ENSKEDE IK 1–3
Endast slutresultatet är känt.

LJUNGSKILE SK–ARAMEISK-SYRIANSKA IF 2–0 (Svenska cupen)
Arameiska hade 0–0 tills en av deras spelare åkte på ett andra gult kort och blev utvisad. Då kunde Ljungskile göra 1–0 i den 79:e minuten och sedan följa upp med ytterligare ett mål.

IK FREJ–SOLLENTUNA FK 2–0

NYKÖPINGS BIS–VARBERGS BOIS 1–1 (Svenska cupen)
Ett bra resultat av ”Bissarna” mot ett lag som var ett topplag i superettan förra året. ”Bissarna” ska ha varit det bättre laget i första halvlek men var sämre i andra halvlek.

VASALUNDS IF–AKROPOLIS IF 1–4
Lite oväntat fick Vasalund stryk av Akropolis med hela 1-4 och ska enligt dem själva gjort årets plattmatch. Akropolis förlorade klart mot VSK förra veckan, men vi noterade redan då att de saknade flera ordinarie spelare och över halva startelvan var utbytt till denna match. Värt att notera är att Karl Cunningham (tidigare Piteå IF) provspelade för Akropolis och nätade.

GIF SUNDSVALL–UMEÅ FC 1–0
”Giffarna” hade en hel del sjukdomar men ställde upp ändå med en meriterad elva mot Umeå FC, och det allsvenska laget gjorde ett tidigt ledningsmål som höll matchen ut. I Umeå fanns en provspelare, Tom Nyama (Zambia), som tillhörde Arameisk-Syrianska under 2015.

NÄSTA VECKA
Vårt kära VSK spelar två matcher denna vecka. Först ut är Hammarby IF, som lär ställa upp med de delar av laget som inte fick spela i Svenska cupen i dag mot Östersunds FK. Ett reservbetonat Hammarby har tidigare mött både Assyriska och Enskede under försäsongen, och då har det slutat oavgjort båda gångerna.

På lördag är det en av få hemmamatcher under försäsongen. Då ställs Grönvitt mot Sandvikens, som spelade ut Brage stora delar av den gångna helgens match och kommer vara ett tufft motstånd. Det är en hungrig nykomling som vill visa upp sig.