ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT: Provspelaren Alex de Carolis ”förälskad i Västerås – fansens passion är fantastisk”

(English version below)

Anno 1904 tog ett snack med Alex De Carolis, provspelaren som har tränat med Västerås Sportklubb de senaste veckorna och representerade Nora BK föregående säsong. Han har också spelat MLS-laget Seattle Sounders U23-lag. Alex är uttagen i truppen mot Akropolis IF i morgon.

Du har tränat med klubben i tre veckor nu, vad är ditt intryck?

– Jag är fullkomligt förälskad i staden Västerås, var här några tillfällen förra året men nu när jag bott här i tre veckor så gillar jag verkligen staden. Människorna här är så snälla mot mig och det är en väldigt livlig stad, säger Alex.

– Jag gillar också passionen från fansen och supportrarna i klubben, jag har flera gånger blivit stoppad på gatorna av människor som bara velat önska mig lycka till och det betyder mycket för mig. Jag har sett flera videos på Youtube på fansen och den passionen de har är helt fantastisk och jag skulle älska spela för dem och bära tröjan med stolthet.

– Klubbens personal är av högsta klass hela vägen från Johan, Thomas och ända ner till materialförvaltarna. Från dag ett har de alltid säkerställt att jag har allting som behövs för att jag ska kunna prestera och kvaliteten på träningarna är mycket hög och mycket motiverande.

– Lagkamraterna är också trevliga och alla har varit välkomnande mot mig. Jag lär mig lite svenska varje dag, att både lagkamraterna och personalen tar sig tid och hjälper mig med översättning på träningarna betyder mycket för mig.

– Klubben som helhet har verkligen överträffat mina förväntningar än så länge och allting är superprofessionellt och av högsta klass, jag hoppas verkligen att det finns plats för mig här. Mitt högsta mål är att hjälpa laget, fansen och staden att ta sig till superettan denna säsong. Vi har verkligen kvaliteten att göra det från de tre veckor som jag har sett än så länge.

Du introducerade dig själv genom att skjuta ett drömmål mot Arameiska-Syrianska och ser ut att ha en väldigt fin vänsterfot. Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

– Ja, det målet var verkligen en dröm bli uppfylld. Jag har gjort några liknande mål tidigare i min karriär men det kändes riktigt bra att göra det som första intryck.

– Som spelare är jag mest bekväm som vänsterback. Jag älskar att attackera och överlappa och komma in i spelet. Jag sätter stor stolthet i min fysik och att jag kan springa upp och ner längs kanten i 90 minuter. Jag är också bekväm med att spela som högerback och yttermittfältare, och även ibland som mittback.

– Allt som allt är jag storväxt och vältränad, och jag älskar att följa med i anfallen.

Anno 1904 tackar Alex De Carolis för intervjun och önskar honom all lycka i matchen mot Akropolis.

Foto: gogriffs.com

Twitter: https://twitter.com/AlexDeCarolis
YouTube: https://youtu.be/yLgCUEuNJpA

EXCLUSIVE: Trialist Alex de Carolis ”love the city of Västerås – the passion of the fans is amazing”

Anno 1904 had a chat with Alex de Carolis, the trialist that has been training with Västerås Sportklubb the last few weeks and last season played in Nora BK and also has played for the U23 team of MLS team Seattle Sounders. Alex is going to be in the squad in the preseason game against Akropolis IF, who ended up at third place last season in division 1 north (third tier in Sweden).

You have been training with the club for three weeks now, what is your impression so far?

– I absolutely love the city of Västerås, I have visited a couple of times last year but now that I’ve lived here for three weeks I really, really enjoy the city. The people here are so nice to me and it’s a very lively city.

– I also really like the passion of the fans and supporters of the club, I have been stopped on the streets a couple of times now by people just to wish me luck and that really means a lot to me. I also have seen many videos on Youtube of the fans and the passion they have is something amazing and I would love to play for them and wear the shirt proudly.

– The staff is absolutely top class all the way from Johan, Thomas, down to the equipment managers. From day one they’ve always made sure I have everything I need to perform and the quality of the practices are very enjoyable and very motivated.

– The teammates are also very nice they all have been welcoming to me. I am learning a bit of Swedish each day so the fact that the team and staff will go out of their way to help me with translation in practice and locker room really means a lot to me.

– The club as a whole has exceeded my expectations so far, everything is super professional and top class and I really hope there is a fit for me here. My number one goal is to help this team, fans, and city get to superettan this season. And we definitely have the quality to do it from the three weeks I’ve seen so far.

You introduced yourself scoring a dream goal against Arameiska-Syrianska ad seem to have really nice left foot. How would you describe yourself as a soccer player?

– Yes that goal was honestly a dream come true. I’ve scored a couple of those kinds of goals in my career and it did feel really good as a first impression for sure.

– As a player I’m most comfortable in a left wing back position. I love to attack and overlap and get into the play. I pride myself on my fitness levels and being able to run up and down the wing for 90 minutes long. I’m also comfortable playing on the right wing back, on both wings and sometimes as a centre back.

– But as a player I’m big sized and fit and love to get into the attack.

Anno 1904 thanks Alex de Carolis for the interview and wish him the best of luck in the game against Akropolis IF.

Photo: gogriffs.com

Facebook Comments Box