ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Fjärde raka

Premiäryran är över. Fotbollssäsongen går från fest till mer lunkande vardag. Det är i sådana perioder man skiljer vinnarlag från lag i mängden. VSK klev in i en sådan period ikväll i och med mötet mot nykomlingarna Rynninge. En match som utspelades inför blott 1900 åskådare.

Man gjorde det med den äran genom att vinna med 1-0 och knipa tre pinnar. Med dem inkasserades fjärde raka segern. Det vill till att en garvad statistiknörd gräver djupt för att hitta en lika bra säsongsstart för VSK:s del.

Insatsen i sig är ingen vi kommer berätta om för våra barnbarn i gungstolen på ålderns höst. Få spelare stack ut. Det fanns en del skavanker som vållade irritation. Exempelvis det längre passningsspelet. Jag tror fan i mig att Postnord har fler leveranser till rätt adress än vad fallet var för Grönvitt ikväll.

Offensivt hackade spelet. I viss mån finner vi förklaringen i Carlos Moggias frånvaro. Mittfältet blir rejält försvagat utan honom. Det är dock ingen fullödig förklaring, bollhållande spelare måste kunna få till bättre uppspel än vad som var fallet ikväll.

Om det hackade framåt så såg det desto bättre ut bakåt. Stabilt försvarsspel från hela laget. Rynninge hade en riktigt farlig chans på hela matchen, via en slumpmässig hörna i första halvlek.

Det var inte något skönspel, det var få som glänste. Att VSK vinner på nytt är dock vad som räknas. Segrar som den här formar topplag. Skiljer vinnarlag från diton i mängden. Minns Brage ifjol exempelvis. Betänk också att det finns en del sparkapital i de skadade spelarna. Med dem tillbaka blir Grönvitt ännu svårare att tas med.

Nu tar VSK nya tag borta mot Syrianska kommande helg. En match där det måste till en högre nivå för att ta full pott. En nivå vi i högsta grad vet att Grönvitt besitter!

Facebook Comments Box