Ett gott slut på bandyåret

I eftermiddags spelades årets sista bandymatch för VSK:s del, mot Frillesås hemma i cementkyrkan. Grönvitt bjöd publiken på en trevlig nyårssupé med tillhörande målfyrverkeri. Den första halvlekeken var, även om motståndet inte var av bästa märke, något av bandypropaganda.

Högt tempo, fina kombinationer och många spelare involverade. Lite av den bandyn VSK skämde bort oss med förra säsongen. Man gick med en glad känsla och köpte sitt pauskaffe. 6-0 var halvtidsresultatet.

Den andra halvleken blev av förståeliga skäl en till stora delar avslagen historia. Den blixtrade dock till en period när lagen gjorde fyra mål inom loppet av sex minuter. 10-2 stod det på tavlan när domaren tog pipan till munnen och blåste av tillställningen.

Även om matchen var avgjord efter en halvlek så var det en trevlig match överlag där VSK gav ytterligare några styrkebesked. Den nykomponerae lagmaskinen sitter äntligen och flera spelare har klivit fram.

Oscar Gröhn fortsatte på den inslagna vägen med bra spel (två baljor, Tobias ”Pirlo” Holmberg låg bakom mycket med sin fina passnings-sklubba, Martin Landström snurrade friskt med gästerna och Joel Engström var på nytt imponerande med sin enorma fart.

Mest av allt var det dock en LAGinsats som sagt. Det mesta sitter nu, från Kjellssons agerande i kassen, via förvarsspelet till offensiven. Segern i kombination med att konkurrenterna ovanför samtliga föll gör att VSK nu parkerar fyra i den jämna tabellen. Ett synnerligen gott slut på bandyåret.

Det nya inleds mot ärkerivalen Sandviken i Göransson Arena, på fredag. En tuff drabbning som man ändå ser fram emot med tillförsikt med tanke på de pånyttfödda Grönvita maskinens framfart. Passar på att önska anno-läsarna ett bra slut på 2019 och en god start på 2020. Vi hörs och syns.