ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En stabil insats i Motala

Tobias Holmberg fick jubilera med en seger i sin 500:e match. VSK bortaslog Motala på bortais i eftermiddags. Man vann med 2-0 och plockade hem sin sjunde raka seger. Efter den trevande inledningen har VSK:s maskineri börjat komma igång.

Även om dagens match var jämn och det inte handlade om några stora siffror kände jag mig aldrig orolig. VSK hade kontroll. Försvaret var väl sammanhållet och man fungerade kollektivt över hela banan. Vann tillbaks bollar och kunde därefter bygga upp anfall med många inblandade. Solokörningarna och försvarsdarret från tidigare är som bortblåst.

Det är ingen tillställning som kommer gå till historien men det var habilt. I det intensiva matchskedet som laget befinner sig i betraktar jag det som en stark insats. Motala är en tuff motståndare, särskilt på sin anrika utomhusstadion. Det blir definitivt inga gratis poäng där. Det krävs en bra insats för att ett bortalag ska åka därifrån med full pott.

Henrik Kjellsson och Rasmus Sjöström var tongivande i defensiven medan det framåt var kul att se Pontus Vilén. Vetlandaförvärvet var ett ständigt hot med tyngd och kreativitet. Han hade ett väldigt fint samarbete med Daniel Johansson som han serverade fram till 1-0. Vidare är det alltid kul att se den snabbe Joel Engström. Det känns som det finns ännu mer att hämta hos honom. Idag fick han äran att fastställa slutresultatet med en verklig hörnprojektil.

Sjunde raka som sagt och en liten klättring upp på fjärdeplats i tabellen. Nu väntar ännu en bortamach, mot AIK, på tisdag. Med tanke på VSK:s ytterst fina prestationer mot Villa och Edsbyn är det en match som lockar mig väldigt mycket.

Vi har en fantastiskt trevlig bandytid framför oss. Ett VSK som når sin fulla potential blir en svårslagen konkurrent när det börjar dra ihop sig som det faktiskt börjar göra nu. Maskineriet börjar komma igång och min fasta övertygelse är man har ytterligare en växel att lägga in. Den blir tuff att tas med för motståndarna.

Facebook Comments Box