ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En mental knockout

En mental knockout är nog ordvalet som bäst sammanfattar VSK:s tunga förlust mot Edsbyn med 4-10. Känslan är som alltid i sådana hör lägen blytung.

Allt såg så bra ut. Grönvitts spelade äckligt disciplinerat, tryckte ut hemmalaget på kanterna vid deras anfallsförsök och var farliga i omställnings-spelet. Gick upp till en tidig 2-0 ledning, b.la efter ett fantastiskt mål av Martin Landström.

Trots att hemmalaget kom ikapp till 2-2 kunde man gå till halvtidsvila med ett leende på läpparna. Det var en väldigt bra första halvlek. Definitivt Grönvitts bästa hittills och kanske den mest välspelade överhuvudtaget i höstens elitserie. Spelet gav mer än vibbar av fjolårets fina prestationer.

Den andra halvleken blev i motsats till första en dyster historia. Inte minst p.ga  hörnorna. Ett mycket mörkt kapitel för Grönvitts del ikväll. VSK:s försök drunknade i bästa fall på Edsbyns rus. En, två och tre gånger allra minst.  Hemmalagets försök var desto mer lyckosamma. Skoningslösa projektiler satt i Kjellsons nättak en, två och tre gånger. Ridå, knockout, kalla det vad ni vill.

Jag ska inte på något vis skylla VSK:s förlust på otur, 4-10 talar oåterkalleligen sitt tydliga språk. Ändå är det anmärkningsvärt hur det rinner iväg tidigt i andra andra. VSK var uddlösa medan Edsbyn verkligen satte allt. Trots att Grönvitt fick in en reducering till 3-6 mitt i den hälsingska målkavalkaden fanns inget krut kvar efter det.

En mental knockout som sagt. Torsk med 4-10, varav   2-8 bara i andra halvlek. En förlust som lätt leder till hårda ord i besvikelsens kölvatten. Jag lever dock efter den absurda optimismens princip. Jag var orolig början av säsongen, men matchen mot Hammarby i fredags och kvällens första halvlek bådar gott. Bevisar att det finns mycket kvalitet även i årets upplaga av VSK.

Det finns heller inte mycket tid för att deppa. På fredag gästar Sandviken betongkollossen, då gäller det att vara på tårna. Ta med sig första halvlekens spel, dra lärdom av den andra ditons haveri och använda det som bränsle. Det ska fan i mig bli en snabb revansch på det här.