ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En insats att glömma – Umeå FC – VSK Fotboll

Spelarna firar med klacken

Spelarna tackar av klacken efter segern mot Linköping City

Att ta sig igenom en lång serie är en komplicerad syssla. Du kan ha den starkaste truppen och spela den bästa fotbollen. Ändå kommer det matcher då förutsättningarna är andra. Ett bortamöte i Umeå dagarna före en hypad seriefinal exempelvis. Mitt i en tre matchers-vecka.

Fysiskt är man trött efter den föregående matchen och mentalt gror tankar på den efterföljande diton. Vi ser då och då samma mönster bland storklubbarna i Europa. Helgen före en Champions League-omgång kan storlagen vara extra sårbara.

VSK:s bortadrabbning, mot Umeå, var en typisk sådan match. Trötta spelare med segern mot Team TG bara dagar gammal och därutöver tankar på toppmötet mot Carlstad på söndag.

Trots att Grönvitt var hyggligt spelförande första kvarten och avslutade med en del halvchanser var man inte nära någonstans. Det ska visserligen poängteras att Umeå var en svår motståndare, med tät defensiv och ett bra djupledsspel. Sammantaget var det dock ett ohyggligt håglöst bortalag. Långtifrån tidigare omgångars nivå.

Förr eller senare kommer dessa plattmatcher. Det är egentligen ingen fara på taket. Tidigare segertåg gör att läget fortfarande ser gynnsamt ut och Carlstads poängtapp innebär fortsatt serieledning.

I det närmaste status quo alltså. Man kan dock välja om glaset är halvtomt eller halvfullt. En seger idag och man hade dragit ifrån i tabelltoppen.

Fann också några farhågor. Registan (som det så vackert kallas på italienska) Jonas Hellgren är oerhört vital för spelet. Med sitt positionsspel och fina passningsfot blir han lagets motor. Idag var han avstängd och det märktes i högsta grad. Hur bemästrar man en eventuell skada här?

Hellgrens ersättare, Boris Ljevar, rosade knappast marknaden. Idag såväl som vid tidigare insatser.. Detsamma kan sägas om inhoppande Koyar Salimi och Emir Smajic. Tycker faktiskt ingen av dem håller för en superettan-aspirant.

Tor Arne har en bra men tunn trupp till sitt förfogande.

Ska man anmärka på något i årets upplaga av VSK är det detta. Skador på vissa nyckelspelare kan bli mycket kännbara.

Nu försöker vi lämna nationaldagens undermåliga insats därhän och tar så smått sikte på Carlstad United. Det blir en match att se fram emot. Där det verkliga VSK kommer äntra Solid Park.

En sista fråga: Med tre matcher på en vecka kan man fråga sig varför VSK valde att åka buss till Umeå. Inte nog med ett intensivt matchande, att dessutom tillbringa 16 timmar av veckans timmar i en buss? Ofattbart!

Facebook Comments Box