ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En endaste gång på 20 år

Det finns alltid snackisar om saker olika lag inte klarar av, tidigare i år var det att VSK inte kunde vinna två raka i rad vilket de inte hade gjort sen 2011 när de vann två matcher i rad mot Brage och Assyriska. Något som alltid dyker upp när det gäller Brage är att VSK har oerhört svårt för just dalmasarna och speciellt på bortaplan.

Faktum är att VSK mött Brage på Domnarsvallen (soon to be Borlänge Energi Arena) hela 12 gånger sen år 2000, det blivit nio förluster, två oavgjorda och endast en endaste seger. Senaste segern mot IK Brage var 2004 då VSK vann med 2-1, där målen gjordes av Joonas Botold och Stefan Bärlin. Det krävdes ett skadedrabbat Brage som inte vunnit på nästan två månader för att VSK skulle ta en vinst. Detta blev då den tredje raka segern för VSK i Superettan vilket bara hänt ett par gånger.

Men tittar vi längre tillbaka så under nittiotalet så var det inget onormalt att vinna på Domnarsvallen, 1991,1995 och 1998 finns det segrar noterade enligt vsk.nu. Eftersom VSK vann hemma mot IK Brage i år så finns även chansen att vinna två matcher mot Brage, vilket VSK inte gjort sen just 1998.

Eftersom VSK befinner sig i en bra trend och redan brutit spöket att vinna två matcher i rad är det dags att vi tar tag i att bryta nästa trend, att vinna mot Brage borta på Domnarsvallen. På sätt och vis sista chansen, för nästa år byter arenan namn till Borlänge Energi Arena.

Facebook Comments Box