ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bandysäsongen i blickfånget

Klassiskt novemberväder upplyser oss meteorologerna. Något knappast skänker trygghet utan snarare förstärker den tunga känslan som följer i spåren av den skenande pandemin.

Idrotten rullar på, utan publik. Bandyn har sin premiärhelg nu. Även om det på intet sätt blir som vanligt kommer Anno att följa VSK och rapportera regelbundet, precis som tidigare säsonger. Den tilltänkta premiärmatchen mot Vetlanda har som bekant skjutits upp och fått et nytt datum satt till Lucia, 13/12.

Om man får ge sig på ett inte allt för vågat tips så känns det som att regerande mästarna Edsbyn, Villa och galet satsande AIK kommer dominera grundserien. Därefter kommer ett rejält schack innan Grönvitt finns med i den klunga lag som får tampas om fjärdeplatsen. Tillsammans Med Sandviken, Hammarby och Bollnäs.

Saknaden efter Martin Landström lär bli kännbar men att jag ändå hyser en dos optimism beror på truppens rutin samt Micke Carlssons geniala förmåga som lagbyggare. Det har ju gjorts ett och annat platsbyte under försäsongen som blir spännande att följa.

Rockaden mellan Magnus Joneby och Stefan Kröller, före detta Edberg, känns exempelvis ytterst intressant. Därefter blir det intressant att se vilka steg Kasper Sandgren tagit och innebär säsongen Joel Engströms definitiva genombrott?

Spännande blir det och kanske kan det bli så att övriga spelare tar mer ansvar när fjolårets främsta spets är borta?

Det känns för övrigt mycket tråkigt att serien blir stängd för nedflyttning. Det är alltid ett helvete för lag som deltar i negativa kval och hotas av nedflyttning men den ingrediensen har alltid varit en nödvändig krydda inom svensk lagidrott, ger det sportsliga flera dimensioner ytterligare. Nu lär vi få ett koppel ointressanta matcher i den redan tidigare halvdana serielunken.

Jag önskar att vi kunde ha setts uppe på läktaren och i kön till kaffet i halvtidspausen. Det som tidigare varit ett så behövligt ljus i årstidens tunga mörker. Så lär inte bli fallet men ni kommer regelbundet kunna läsa om VSK och bandyn här på anno.

Som det stod i uppväxtens programblad: VSK och Bandy det är fint det. På återhörande!

Facebook Comments Box