ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En blick säger mer än tusen ord

En bild säger mer än tusen ord lyder uttrycket. I idrottssammanhang skulle man kunna travestera detta och mynta: ”En blick säger mer än tusen ord.” Tänk er Stefan Schwarz just vunnit boll via en glidtackling eller Rafael Nadal efter att ha brutit motståndarens serve på tennisbanan. Den blicken vill man åt, den blicken vittnar om energi.

Ser man till VSK Fotboll så är det raka motsatsen. Jag ser inte den typen av glöd. Det känns snarare som maratonlöparen som är inne på sista varvet och bara vill ta sig i mål. Håglöst och slutkört. Jag tycker att alla fans är värda så mycket mer och känner också att spelarna kan så mycket mer än vad de får ut just nu.

Eftermiddagens drabbning mot Norrby gav oss en första halvlek där man fick intrycket att åtminstone centrallinjen är bättre nu, med de tidigare skadade spelarna tillbaka. Framåt var det dock håglöst eller rentav plågsamt. Idéerna tycktes lika bortvirvlade som höstlöven. I den andra fick vi dessutom se hur ett enkelt misstag knockade hela laget. Gav oss ett kvitto på att det här lagets självförtroende är skjutet i sank.

Man kan fundera sig gråhårig i sin strävan efter tänkbara orsaker till den uppkomna situationen. Hur jag än vrider och vänder på det hela känner jag bara, så här kan det inte fortsätta. Fullt så här illa ska det inte behöva vara.

Jag tror inte att ett lag som är i harmoni med det taktiska agerar som VSK gjort allt för ofta under säsongen.  Hur kan man exempelvis så ofta gå bort sig vad gäller markeringen på hörnor/inlägg och varför spelas Tronét som ytterback? Det är ett närmast absurt resursslöseri!

Någon form av förändring måste till på tränarbänken. Det behövs ny energi och tendenser till spelidé.. Bottenstriden flåsar i nacken och den blir ingen trevlig upplevelse för ett lag utan självförtroende.

Nu gäller det att bryta ihop och försöka komma igen.  Utan någon form av riktningsförändring bävar jag för fortsättningen. Spelarna måste försöka få tillbaka glöden i sina blickar.  Hitta energi som åtminstone avlägset för tankarna till Schwarz eller Nadals glöd.

Facebook Comments Box