ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det tar tid att spela ihop en fungerande offensiv

VSK:s 0-0 i Växjö mot anrika Öster väckte en del frustration. Det var i stora delar en medioker match som vaknade först till i andra halvlek, Grönvitt borde ha vunnit sett till sina chanser. Man fick tyvärr inte till det på den sista tredjedelen av planen. Åtskilliga inläggs slogs bort och i boxen var det trubbigt och lite veligt.

Med tanke på den kvalitet VSK besitter offensivt var det inte tillräckligt bra. Med så många kvalitetsspelare framåt borde man väl kunna kräva mer?

Så kan man absolut betrakta saken. Jag känner dock för egen del att det inte är någon fara på taket. För min del handlar det om enskild frustration över den uteblivna segern, ingen oro för framtiden. Potentialen finns och kvalitén kommer att höjas.

Man ska komma ihåg att det är i början av en mycket speciell säsong utan någon försäsong att tala om. Det är ett lag med några nya komponenter i truppen och en ny tränarkonstellation på bänken.  Det tar tid att spela ihop en fungerande offensiv i sådana lägen. Det kan även en mästerlig lagbyggare som Pep Guardiola intyga.

Det som gör mig trygg trots det smärre virrvarret offensivt är att defensiven sitter så bra. Att få försvaret att fungera är själva grunden i ett lagbygge. Firma Askebrandt/Karlsson har lyckats i det här avseendet. Sabetkar har axlat kaptensbindeln med den äran, Engström blev en klippa från första avspark och Fredriksson har inte gjort bort sig när han luftats.

Jag hade varit ner orolig om VSK blandat champagneoffensiv med en läckande defensiv. Det hade på något vis varit som att ha börjat bygget med andra våningen.

Att uppmana oss VSK:are att sitta lugnt i båten är kanske mot vår natur, ungefär som att kalla Carl Bildt för socialist. Menar bara att klubben startat stabilt och att man är på rätt väg. Våning ett i lagbygget är försvaret och det står nu klart. Nummer två är offensiven och den är under uppbyggnad.

En liten utmaning för tränarna är att få Awad och Tronét att fungera samtidigt, bägge trivs ju bäst till höger.  Det är emellertid inte frågan om offensiven kommer sitta, utan när.

Facebook Comments Box