ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Boom Boom Karlberg!

Boom Boom Fosshaug sjöngs det när Pelle Fosshaug sköt VSK Bandy till det ena guldet efter det andra på det gyllene 90-talet. Boom Boom Fosshaug blev ett begrepp.

Boom Boom, men Karlberg istället för Fosshaug, var det läge att sjunga idag när Douglas Karlberg sköt VSK några steg närmare den så ohyggligt hett eftertraktade superettan. 1-0 var en riktig pärla i det bortre krysset och 2-0 en egenhändig dribblingsräd. Boom Boom Karlberg lär bli ett begrepp.

Matchen i övrigt. Det var ett decimerat VSK som begav sig till Södertälje. Avstängningar på Mr Duracell Dennis Persson och mittfältsdynamon Simon Johansson. En skör Filip Tronét började som avbytare. Trots detta lyckades VSK svara för en stabil insats. Fram till Dogges dubbel var det ingen champagnefotboll men likväl habilt och bra. Ett styrkebesked att leverera såväl under press som med nyckelspelare otillgängliga.

Till en början är hemmalaget något bättre och skapar ett antal hyggliga lägen. Därefter blir det mer och mer VSK. Sista delen av halvleken är man spelförande men hyser vissa problem på den sista tredjedelen. Lite knackigt i avgörande moment, som inlägg och avslut. Att spela med Karwan som offensiv mittfältare har också sina avigsdior. Måltjuven har exempelvis inte Johanssons förmåga i djupled.

Halvlek nummer två börjar där den första slutade. VSK för spelet, nöter tålmodigt ner sin motståndare utan att nå några astronomiska fotbollshöjder. Om det i den första halvleken var vissa bekymmer i avslut och liknande så ändrar Dogge på detta med råge. Vilka mål han får göra den forne Skiljeboaren!. När han gjort sitt andra mål fram till 2-0 slog rullgardinen ner rejält framför Assyriska-spelarnas ansikten. Det är inget snack på något sätt. VSK vinner till slut rättvis.

Sammanfattningsvis: VSK inleder knackigt men växer in i handlingen och blir bättre ju längre matchen lider. Det är starkt att göra det i ett pressat läge som serieledare med ett flåsande Syrianska två poäng ifrån. Till råga på allt utan några av sina mest tongivande spelare.

Att Syrianska dessutom förlorar gör segern än skönare. Nu är två poängs försprång plötsligt fem. VSK kan ta sig an Sollentuna utan den ödesmättade ångest som annars hade präglat matchen. Trots att det ser väldigt bra ut vågar vi inte ropa hej än när det handlar om superettan. Vad vi däremot kan kosta på oss att ropa är: Boom Boom Karlberg!

På återhörande önskar ANNO-redaktionen (garanterat ingen textrobot;)

Facebook Comments Box